Aida Torrubia, Laia Rodergas, Blanca Soler – 12:00h

L’artista de carrer anònim Banksy va començar a actuar a finals dels anys 80 a la ciutat de Bristol, al Regne Unit. Des d’aleshores ha anat creant polèmiques, arreu del món, a través dels seus murals. Des de Londres fins a Palestina, Banksy s’ha dedicat a usar l’art urbà per fer crítiques satíriques sobre la política, les injustícies socials, la cultura pop, la moralitat o les ètnies.

Banksy ha estat capaç de pintar en llocs estratègics en moments de polèmica sense que ningú descobrís la seva identitat. L’artista ha aconseguit romandre en l’anonimat des que va començar a exercir com a artista de carrer. És tanta la desconeixença de la identitat de Banksy, que fins i tot hi ha la creença que són un grup de gent, més que un individu.

Una de las obras de Banksy.AFP / JUSTIN TALLS

Les seves obres més rellevants s’han trobat al Regne Unit, país natal de l’artista, a França, als Estats Units i a Israel. Al Regne Unit ha actuat en diverses etapes del seu recorregut artístic, al llarg dels anys ha anat passant per diverses ciutats angleses pintant sobre les polèmiques de cada època. Els temes que va tractar a França, tracten majoritàriament sobre la crisi dels refugiats, el nazisme i el funcionament polític. Als Estats Units, l’artista, va voler reivindicar les injustícies que fa anys que ocorren als carrers de les ciutats i pobles del país. Per últim, a Palestina va fer murals relacionats amb els conflictes armats que s’havien produït a la zona.

En aquest últim mes, Banksy, ha tornat a estar en boca de tothom. Després que l’artista autodestruís una de les seves obres en la subhasta d’aquesta, diaris i mitjans d’arreu del món han tornat a recordar la seva història i el seu recorregut, com també hem recreat en el següent mapa.

Artículo anteriorEls volcans actius arreu del món
Artículo siguienteLos 9 asesinos en serie que estremecieron al mundo