Com ja han fet algunes celebritats i institutions, informa’t i lluita contra l’estigma del VIH que existeix des de la segona meitat del segle XX

Clàudia Ortega, Pablo Sánchez-Montañés i Jose Torrecillas

El passat dia 1 de desembre es va commemorar el Dia Mundial contra la SIDA i el VIH en diferents punts del planeta i en moltes ciutats d’Espanya. En aquesta data tan assenyalada es tracta de conscienciar a la població de l’estigma tan gran que hi ha contra les persones que pateixen aquesta malaltia i la gran desinformació que engloba tenir el virus. Alcaldesses com Ada Colau i Joan Ribó, van dir unes paraules per a donar veu a un tema tan important com aquest i donar normalitat a una malaltia que en els últims anys de l’anterior segle es va emportar milions de vides.

Avui dia, es calcula que unes 30.000 persones a Catalunya estan infectades amb VIH, la majoria d’ells homes de més de 25 anys i que es van contagiar a través de relacions sexuals. L’any passat, 300 persones van morir a Espanya a causa de la SIDA. Gràcies a la comunitat científica, tenir VIH o SIDA ja no és sinònim de mort als països desenvolupats, i amb un bon tractament l’esperança de vida és com qualsevol altra. El que és imprescindible lluitar avui dia és contra els prejudicis que emboliquen a aquesta infecció.

Des del nostre equip, hem fet un newsgame per a veure el que saps sobre el VIH i SIDA. Aquest quizinclou 20 preguntes sobre la història,  dades i anotacions més importants sobre això.  Posa a prova els teus coneixements sobre el tema i veuràs si estàs assabentat sobretot el que li engloba. A JUGAR!

Artículo anteriorLa crisi migratòria s’agreuja a la frontera de Bielorússia amb Polònia
Artículo siguienteLes pel·lícules i sèries estrella del 2021