Erupció volcà Cumbre Vieja

Paula Brines i Blasco, Maria Capell, Anna Calero, Marc Escribano, Elisabet Berruezo

L’institut Geogràfic Nacional ha registrat la nit de divendres, divuit terratrèmols a la Palma a causa de l’erupció del volcà

Les autoritats canàries suspenen les classes presencials fins al pròxim dilluns i recomanen a la població no practicar activitats a l’aire lliure a causa de l’elevada concentració de cendra. Tot i això  el sismòleg de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), Itahiza Domínguez, explica en un article de El País, que la tremolor volcànica i el diòxid de sofre que emet el Volcà Cumbre Vieja s’ha reduït a la meitat respecte als nivells emesos durant el mes d’octubre. 

Segons el Programa Global de Vulcanologia de Smithsonian d’Estat Units, hi ha 1.356 volcans en actiu al planeta. Es consideren actius si mostren algun signe d’activitat, com ara terratrèmols, emissions significatives de gasos o erupciones durant els últims 10.000 anys. 

Durant l’últim mes, el portal Smithsonian ha registrat 25 volcans en erupció, els quals es concentren majoritàriament a la zona del Pacífic i a l’Amèrica Central i del Sud. En aquest mapa se situen els volcans actius en l’actualitat.

En aquest mapa se situen els volcans actius en l’actualitat.

El conjunt de tota aquesta activitat volcànica que desprèn altes quantitats de CO2, ajuda a incrementar l’escalfament del planeta, com és el cas de Cumbre Vieja, que n’emet unes 633 tones diàries. No obstant això, l’activitat humana contribueix a la contaminació atmosfèrica 100 vegades més que tots els volcans del món junts, segons un estudi realitzat per la NASA.

Artículo anteriorEl camino de la Champions perfecta
Artículo siguienteBarcelona ofrece un viaje gastronómico sin salir de la ciudad