Els audiovisuals més exitosos a cinemes i plataformes streming a Espanya

El cinema és un dels tants sectors que ha patit les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19. El tancament de les sales, ha provocat l’ajornament de moltes estrenes i a causa del bloqueig mundial les taquilles i estocs van caure en picat, fet que ha comportat pèrdues milionàries. D’altra banda plataformes com Netflix, HBO, Filmin i Amazon Prime han fet un gran salt reflectit en grans beneficis.

Poc a poc, però, amb l’acceleració del procés de vacunació, la cultura veu la llum al final del túnel i a partir de la segona meitat de l’any s’han reobert els cinemes, amb un seguit de mesures anti-covid, com la reducció de l’aforament permès, la desinfecció i neteja profunda de butaques, l’ús obligatori de mascareta o la distància de separació de metre i mig. El cinema viu un procés de recuperació, el format físic encara viu però qui sap per quan, està clar que el format streaming ha arribat per quedar-se i és una competècia directe, que per contra, només fa que augmentar la seva audiència i ús.

Abans de començar a repassar les entregues més existoses d’enguany, t’hauràs de posar a prova amb… EL TEST DEFINITIU DE CINEMA 2021!

Ho han petat!

La pel·lícula més taquillera de l’any ha estat “Fast and Furious 9”, la franquicia americana va obtenir una recaptació de 9 milions d’euros tan sols a Espanya durant les setmanes d’exposició. També ha ha estat la cinta que més espectadors ha acumulat, així ho confirmen el nombre de premis People’s Choice en els que ha estat nominada en diverses categories i l’actor protagonista del film, Vin Diesel, és el que ha rebut més nominacions a premis, entre elles la de millor actor.

En segona posició tenim la sorprenent “Venom2: Let there be carnage” també nominada als premis People’s Choice a millor pel·lícula d’acció. Protagonitzada per Tom Hardy, la segona part de la historia de Marvel ha superat la primera, estrenada el 2018. Tanca el podi “A todo tren: Destino Asturias”: Santiago Segura i Leo Harlem han arrasat en el cinema familiar, en una història d’aventures moderna que ha enganxat fins als més petits. La comèdia ha estat nominada a 40 candidatures i a 22 Goyas. 

Les revelacions

“Dune” ha estat la pel·lícula de ciència-ficció més important d’aquest any, amb actors de prestigi com Timothée Chalamet o Zendaya, l’èpica més clàssica ha tornat a la gran pantalla cautivant l’espectador i la crítica: El film ha vençut als Premis Hugo, Nébula i Seiun

Finalment, “Sin tiempo para morir”tanca el Top 5 de pel·lícules amb més ingressos de l’any i amb el major nombre d’espectadors. Originària del Regne Unit, segueix la saga de l’agent 007, interpretat per Daniel Craig, nominat al Premi Peopel’s Choice com a estrella d’acció favorita.

Des del sofà de casa

Pel que fa a les sèries, la gran bomba ha estat l’estrena a Netflix de la tercera temporada de «Narcos México», un retrat biogràfic del narcotraficant Amado Carrillo Fuentes, amb una trama històrica dels conflictes entre els càrtels de Mèxic i la pressió policial, periodística i judicial. Qui no ha escoltat parlar del “Juego del calamar»? La producció sud-coreana ha estat sens dubte la sèrie de l’any, esdevenint la sèrie més vista de la historia de la plataforma (Netflix). Protagonitzada Lee Jung-jae la trama d’acció, supervivència i drama, ha estat nominada als premis Gotham i als Satellite Awards. 

En animació “Arcane” també ha triomfat. Originària d’Estats Units i França, s’inclou dins dels gèneres d’aventura, drama i acció, tot i que els personatges estan extrets del popular videojoc, “League of Legends”. La esperada i última temporada de la «Casa de papel» ha arribat a finals d’any i també ha rebentat les audiències. Per últim, «You», lahistòria d’amor entre Joe Goldberg i Love Quinn, també ha seduït les famílies espanyoles.

El cine, tot i estar en perill d’extinció, amenaçat per les restriccions de la Covid-19 i les plataformes streaming, és molt important, ja que permet reunir persones de diversos estrats socials en un mateix lloc i proporciona el sentiment de col·lectivitat. El caràcter d’entreteniment i distracció que alhora que pot brindar experiències emocionals i representacions mentals és vital per a l’ésser humà.

Per acabar, comprova que domines el món del cinema amb el nostre Trivial de Pel·lícules i series!

Artículo anteriorCommemora el Dia Mundial contra la SIDA amb el nostre quiz!
Artículo siguienteLlega el Spotify Wrapped 2021