logo fes cinema en català
Logo de Fescinecat. Font: imatge pròpia

Un nou projecte periodístic que busca visibilitzar la situació cultural del sector cinematogràfic a Catalunya

FESCINECAT, un acrònim sorgit de la fusió de Fes cinema en català, és un projecte periodístic executat per un grup de sis estudiants del grau de periodisme de la UAB. Tots els membres del grup són amants de la cultura i alguns col·laboren en mitjans locals catalans relacionats amb aquest àmbit. A més, senten certa atracció pel sector audiovisual i tenen facilitat per tractar el tema. Per això, han desenvolupat un blog a través de la plataforma Wix i un perfil a Instagram anomenat @fes.cinecat.

L’objectiu és divulgar continguts interactius com gràfics, mapes, entrevistes, vídeos, reportatges i recomanacions sobre el cinema en català. El projecte està centrat en aquest sector en l’àmbit català per la seva actualitat i necessitat cultural davant la nova Llei de l’Audiovisual. En si, el cinema català és un sector cultural que abans de la pandèmia ja estava en perill per l’auge de les noves plataformes audiovisuals. Però, la pandèmia ha agreujat la seva situació.

Els 8 primers articles del blog de FESCINECAT van relacionats amb els festivals i les mostres cinematogràfiques de Catalunya, ja que han escollit aquesta temàtica com a punt de partida del seu blog. Sobretot a causa de la casuística sanitària que ha obligat a suspendre i transformar molts festivals al format virtual. I, d’altra banda, també com a mètode per visibilitzar aquestes mostres catalanes i fer-les un reclam cultural, per no sempre tenir present els mateixos festivals internacionals.

FESCINECAT - pàgina web de cinema català
Pàgina web de FESCINECAT
FESCINECAT - Instagram de cinema català
Instagram de FESCINECAT
Vídeo dels articles de FESCINECAT

Artículo anteriorPor menos de 11.90, la web que revoluciona el turismo en Barcelona
Artículo siguienteLa controvèrsia de l’avortament