Després de dues temporades condicionades per la Covid, la final de la Lliga de Campions té una seu escollida per sorteig. El 28 de maig de 2022 Sant Petersburg albergarà la final de la Copa d’Europa. Originalment, estava prevista per jugar a l’Allianz Arena, però la covid va obligar a moure el calendari. La capital russa i Istanbul seran les seus de les pròximes finals, desplaçant dos anys la previsió inicial.

Una altra de les novetats d’aquesta temporada és l’existència de tres competicions UEFA vint-i-cinc anys després. La Champions, l’Europa League i la acabada de crear Conference League. També s’ha eliminat la regla del valor doble del gol fora de casa. El motiu va ser la falta de públic als estadis, que treia sentit a aquesta norma. Amb la tornada a la normalitat, és possible que això se sotmeti a revisió.

Per altra banda, el Milan, guanyador de set edicions de la Copa d’Europa, ha tornat aquesta temporada a la competició després de set anys d’absència. També cal destacar el debut del Sheriff Tiraspol, equip de l’autoproclamat estat de Transnistria (Moldàvia). La Lliga de Campions 2021-2022 ens garanteix un espectacle que culminarà a l’Estadi Olímpic Sant Petersburg, seu de la final de la 67a edició.

El mapa que repassa «el viatge» per les finals de la Copa d’Europa durant l’última dècada.

Artículo anteriorEgipto: el primer destino de Tahina- Can después de la pandemia
Artículo siguienteEls volcans actius arreu del món