Punt i final a les factures històriques d’electricitat i a la llum també

El govern austríac ha advertit a la resta de països europeus de la possibilitat d’una gran apagada elèctrica que deixaria als ciutadans sense electricitat, ni internet ni calefacció. És una mala notícia per tots els europeus, menys per Espanya, tindrem 300€ al mes per utilitzar amb el que se’ns dona millor: malgastar. Però és clar, l’apagada també afectaria les comunicacions, el tràfic, el subministrament d’aliments i a la seguretat pública, com se suposa que quedarem per fer unes cerveses amb braves?

No cal preocupar-se, la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha afirmat que el subministrament d’electricitat està garantit i ha descartat «amb rotunditat» el risc que Espanya pateixi apagades elèctriques. Ara bé, si té la mateixa credibilitat que la que tenia Fernando Simón el 2020 quan assegurava que Espanya no tindria «més que algun cas diagnosticat» de la COVID, millor que comencem a comprar llanternes i llumins.

Si hi hagués un referèndum sobre què preferim (molt poc probable), els espanyols tampoc sabríem què decidir, amb apagada o sense, patim igual. Com decideixes entre no tenir llum o esperar-te a les 12 de la nit per posar una rentadora?

Àustria ja s’està preparant, segons el seu pronòstic, la possibilitat que l’apagada passi en els pròxims 5 anys és del 100% i per això, l’Executiu espera poder proveir els seus ciutadans sense electricitat i aconseguir que algunes instal·lacions militars i policials puguin seguir operatives. La qüestió principal sobre això és com un Govern que va haver de fer dues eleccions en un any per tenir un president podrà preparar-se per una apagada que pot no passar.

Encara que pensant-ho en profunditat, tampoc cal preparar res, si seguim amb pujades històriques per setmana, tampoc tindrem diners per pagar la llum o la gasolina: a Espanya ni trànsit, ni electricitat, ni internet encara que no hi hagi l’apagada.

Per molt que puguem estar tranquils, els ciutadans europeus ja estan comprant kits de supervivència: Nosaltres no podem ser menys, si total, sense llum ens quedarem igual, i abans que passi com al confinament, que ens vam quedar sense poder eixugar-nos el cul, ser per primer cop previsors no ens faria tant de mal.

Tampoc cal fer un gra massa, per fer la migdiada tampoc ens fa falta la llum.

Fet per: Guillem Pedroche, Oriol Rigat Soler, Maria Ana Stoian, Joan Valentín i Laia Vives.

Artículo anteriorCarmen Mola no mola tanto
Artículo siguienteLa cimera que «canviarà el món»