Aida Torrubia, Blanca Soler, Eugènia Yúfera i Laia Rodergas [12.00h]

La crisi a la frontera empitjora degut a les noves sancions imposades per la Unió Europea a Bielorússica

Aquesta crisi migratòria ha anat empitjorant amb el pas dels mesos i actualment es considerada un atac híbrid de Bielorússia cap a la Unió Europea. Aquest fet ha enfrontat els dos països, i la Unió Europea ha tractat de controlar la situació mitjançant sancions a les aerolínies o agències de viatges que faciliten el pas dels immigrants. El president de Bielorrússia, Alexander Lukashenko, ha amaneçat a Europa a tallar el subministrament de gas si Brussel·les imposa noves sancions en plena crisi migratòria.

Des del principi del 2021 es calcula que hi ha hagut 30.000 intents d’entrada il·legal al territori polonès per la frontera amb Bielorússia. La majoria d’aquests immigrants són kurds d’origen sirià o iraquià que amb l’ajuda de les autoritats bielorusses s’assenten a la frontera i intenten creuar a l’altre costat. S’ha reportat que l’administració de Bielorússia està proporcionant un fàcil accés a vises del seu país per tal que els immigrants s’hi puguin estar fins que entrin a Polònia. En molts casos fins i tot compten amb l’ajuda de la policía bielorussa a la mateixa frontera.

L’escape room il·lustra el camí que fan els immigrants que es troben a la frontera i intenten arribar a la Unió Europea amb l’esperança de trobar un futur millor.

Artículo anteriorQuè ha sonat aquest 2021? Wrapped Spotify
Artículo siguienteCommemora el Dia Mundial contra la SIDA amb el nostre quiz!