Font: mediotiempo

El Futbol Club Barcelona va liderar l’elit del futbol mundial entre els anys 2009 i 2015. Actualment, lidera el rànquing de clubs amb més deutes i desgràcies, trobant-se en una situació crítica. Una successió d’entrenadors amb una qualitat futbolística més que qüestionable i un seguit de jugadors amb nivell de Primera Catalana han portat l’equip a fer jocs d’equilibris. Paral·lelament, una Junta Directiva amb unes dubtoses nocions econòmiques no han sabut administrar bé un club amb tants ingressos, tal com va quedar recollit a l’auditoria Due Diligence de l’actual junta del club.

L’arribada de Joan Laporta ha quedat lluny de complir les expectatives promeses. En lloc de portar el club a la glòria desitjada, l’estrella de l’equip i del futbol, Lionel Andrés Messi, va fer les maletes cap a París. L’astre argentí no està brillant com s’esperava sobre la Torre Eiffel.

Font vídeo: Chiringuito de Jugones

Lluny de l’elit

A casa, les coses també van pel pedregar. Can Barça cau literalment a trossos, tal com va destapar La Vanguardia fa poc més de dues setmanes. Un informe encarregat per l’expresident Josep Maria Bartomeu va concloure que el públic que va assistir a 21 partits de la temporada 2018-2019 practicava esports de risc pel perill del despreniment de l’estadi.

Font foto: andina.p

El Camp Nou no és l’únic que s’enfonsa en l’entitat blaugrana. Futbolísticament l’equip es troba avui en dia a onze punts del líder i per sota d’un acabat d’ascendir com el Rayo Vallecano. El president Laporta no ha tingut més paciència amb el neerlandès Ronald Koeman i l’ha destituït després de més d’una temporada de plantejaments mediocres. L’afició blaugrana va estar a punt d’anar a celebrar-ho a Canaletes, conscients que pot ser l’única alegria de la temporada.

Font vídeo: Chiringuito de Jugones (Atresmedia)

Xavi Hernández pren el control de l’equip

Per substituir Koeman, l’exjugador Xavi Hernández ha vingut d’Orient com els Reis Mags i agafa l’equip en una situació complexa. L’egarenc necessitarà molta màgia per fer reviure alguns jugadors com a la pel·lícula de la Mòmia de Stephen Sommers. Per intentar millorar l’equip, Xavi apostarà per un joc de posició on els joves amb molt recorregut tindran un paper molt rellevant. No és el cas del nou fitxatge Dani Alves, que amb 38 anys torna al Barça per viure la seva tercera joventut.

Font foto: Diari Sport

Aquest dissabte, el tècnic vallesà afrontarà el seu primer compromís contra l’Espanyol. Pel derbi no podrà comptar amb un gran gruix de la seva plantilla, ja que es troben a la infermeria. Malgrat les crides a la paciència cap al nou cos tècnic, els propers resultats seran claus per afrontar el que queda de temporada i per l’estat anímic de l’afició.

Font: La Vanguardia

Autors: Marc Gázquez, Miquel Martínez, Erik Jiménez, María Mondéjar, Laura Minobas, Alexander Honrubia

Artículo anteriorHacker mate UAB
Artículo siguienteFelipe VI se convierte en plebeyo por un día