Posa’t a prova amb el newsgame

L’abocament de plàstics a l’oceà ha contribuït al gran problema de la crisi climàtica. De fet, el cúmul d’aquestes deixalles és tan descomunal que s’han creat diverses illes de plàstic al mar. El plàstic és un dels principals contribuents a la contaminació marina.

Els oceans són imprescindibles per assegurar la nostra vida a la terra. D’una banda, contribueixen a la creació d’oxigen, l’element indispensable per respirar. També, ens proporciona aliment gràcies a la gran varietat de flora i fauna marina. I, regula la temperatura de la terra.  

El mar porta temps sota amenaça degut a l’activitat humana per la generació massiva de residus plàstics. Segons la ONU, aquest tipus de contaminació està classificada com a “catàstrofe ambiental mundial”. L’organització alerta de “l’ús excessiu de plàstics d’un sol ús” com a agreujants d’aquest problema, ja que la seva presència en forma de microplàstics causa la mort de 100.000 espècies marines per la seva ingesta. Aquests microplàstics també passen a la cadena alimentària mundial fent que nosaltres acabem ingerint aquest material. Per intentar revertir la situació, el Parlament Europeu ha aprovat un a nova proposta que prohibeix els productes plàstics d’un sol ús.

Consciència amb la contaminació marina

És important  crear consciència d’aquesta situació. Per això, proposem un quizz i un joc interactiu perquè et posis a prova. Què saps sobre la contaminació del mar? Submergeix-te en el newsgame Un mar de plàstic, on hauràs de resoldre un total de 10 preguntes per descobrir què saps sobre la contaminació del mar. 

Quizz:

El joc té l’objectiu tant d’informar com de comprovar el nivell de coneixement que té la gent sobre la contaminació dels mars i oceans. Mitjançant un quizz i responent preguntes, l’usuari va avançant en el joc. Al final, segons les respostes correctes, l’usuari haurà recollit un percentatge de la brossa present al mar.

Joc interactiu:

Newsgame per prendre consciència sobre la contaminació marina
Un mar de plàstic, joc interactiu

A més, et convidem a jugar a una segona versió d’aquest quizz. Des de la creació del test original, hem decidit col·laborar amb Martí de Ferrer, estudiant de la Universitat ENTI-UB en creació i disseny de videojocs. En aquest joc, t’hauràs de posar a la pell d’un submarinista i recollir del fons marí les ampolles, bosses i llaunes que et trobis durant la immersió. Al mateix temps, hauràs d’esquivar la flora i fauna marina per no malmetre-la. Quan recullis un total de 10 deixalles plàstiques, hauràs de contestar les 10 preguntes per continuar.  A mesura que vagis avançant, trobaràs que hi ha tants residus que et serà impossible netejar tot el fons marí. El joc no arriba a acabar mai perquè amb aquesta acumulació de deixalles volem conscienciar sobre el preocupant estat del nostre oceà i que hem de solucionar-ho abans que sigui impossible, igual que al joc.  

Prem aquí per jugar al joc.

Notícia relacionada amb la contaminació: https://somosperiodismo.es/historias/fast-fashion-del-maniqui-al-vertedero/

Artículo anteriorL’aporvació dels Pressupostos Generals a l’espera del Senat
Artículo siguienteEspanya, la nova porta d’entrada de la marihuana a Europa