El futbolista suec Zlatan Ibrahimovic de 40 anys segueix agrandant la seva trajectòria. Més de 20 anys de carrera futbolística i considerat per molts un dels millor davanters del segle.

Nascut a la ciutat de Malmo, Suècia i de triple nacionalitat: Sueca, bosnia i croata. Aquesta és la història de Zlatan Ibahimovic, un dels futbolistes més carismàtics i controvertits en el món de l’esport. El debut com a futbolista professional el va fer l’any 1999, amb el club de la seva ciutat: el Malmo FF. Tres temporades de creixement i formació d’un joveníssim gegant suec. Ja al 2001, Zlatan faria el salt a Europa fitxant per un equip històric com l’Ajax. El conjunt holandès va pagar gairebé 8 milions per fer-se amb els serveis del davanter suec. Club on portaria el dorsal 9, número que l’acabaria representant durant la seva carrera.

Després del pas per Holanda, Ibrahimovic va decidir cambiar de nou d’aires, i probar nous reptes per Itàlia. Primer a a la Juventus de Turín (2004-06) i posteriorment a l’Inter de Milan (2006-09). Tanmateix, en aquest últim va ser on ja va fer el salt definitiu i es va convertir en un dels majors golejadors d’Europa. El seu olfacte golejador, unit a la seva personalitat carismàtica i controvertida, van convertir a Ibrahimovic en un dels davanters més grans d’Europa. El nom de Zlatan ja era una realitat, i l’interès dels clubs més grans no va tardar a despertar-se.

L’any 2009, el Barça de Guardiola va ser el nou destí pel suec. Més de 70 milions va ser la xifra que va pagar el club blaugrana, convertint-se en aquell moment en el fitxatge més car de la història del club. No obstant, la personalitat desafiant de Ibrahimovic no va encaixar en el projecte de Guardiola. Una relació que acabaria amb la cessió del suec al conjunt italià del Milan. Després de 2 anys, el conjunt parisenc seria l’encarregat de disfrutar dels serveix del ja més que agrandat Zlatan Ibrahimovic. 4 anys d’èxits constants, on va anotar 156 gols en 180 partits. Ja només quedava una grann lliga a visitar: la anglesa.

Dit i fet, decideix probar sort a una de les grans lligues d’Europa que encara no havia estat. Firma pel Manchester United durant 2 temporades. Ara si que el gegant suec ha estat oficialment a tot Europa. Després de llargues negociacions i molta expectació, decideix viatjar a als Estats Units i fitxar per una temporada per Los Angeles Galaxy. Una experiència que acabarà amb el retorn de Ibra al Milan, conjunt on milita actualment.

Una espectacular carrera, plena de nous reptes i amb una gran multitud d’experiències. Jugador carismàtic i controvertit, però que pot presumir de tenir una de les carreres futbolístiques més envejables de la història.

Artículo anteriorBanksy, l’artista anònim més conegut
Artículo siguienteStefan Zweig, el pacifista al que el nazismo llevó al suicidio