Obres d’art violentades al 2022

Ada Solà, Claudia Torregrosa, Jordi Vidal, Estanislau Serrano i Paula Serrà.

Un dia com avui, fa un any, dos activistes del grup alemany de protesta per la protecció del clima “Letzte Generation”, van atacar un quadre del pintor impressionista Claude Monet al Museu Barberini de Potsdam, al sud de Berlín. L’obra, pertanyent a “Les Meules”, va ser tacada amb puré de patates i els responsables es van enganxar al terra del museu amb cola.

Durant diversos anys, les obres d’art han estat objecte d’atacs per part d’activistes en protesta o reivindicació de lluites socials. Al llarg del 2022 s’ha pogut veure com diferents obres d’art d’arreu d’Europa i part de l’estranger eren atacades per activistes com Just Stop the Oil o Letzte Generation en senyal de protesta davant la passivitat pel canvi climàtic. Es tracta d’una tendència molt famosa amb una gran repercussió, tenint en compte la restauració que s’ha de realitzar de les obres violentades.

Això no obstant, responsables de la reconstrucció dels quadres com Rafael de la Hera, soci director de la corredoria de segurs per obres d’art “Poolsegur”, han destacat que els danys són menors en tractar-se ja d’obres envidrades.

Així mateix, proporcionem un mapa d’indrets, els quals conformen el conjunt d’obres més famoses que han sigut atacades en actes reivindicatius durant 2022.

Artículo anteriorSÍNDROME DE KABUKI, UNA ENFERMEDAD QUE AFECTA A MENOS DEL 1% DE LA POBLACIÓN MUNDIAL
Artículo siguienteGaza: el protagonista del Día Mundial de Acción para la Supervivencia Infantil