La jornada, que s’ha celebrat a la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha servit per revelar el destí de l’expedició Tahina Can 2024 i perquè Iñaki Gabilondo rebi el premi Ítaca 2023, més enllà de les ponències de periodistes com Xavier Aldekoa, Txell Feixas, Rosa Maria Calaf o Marina Romero. Si vols saber qui son els i les ponents de la jornada pots veure-ho a continuació:
La jornada ha començat amb un minut de silenci pels periodistes morts en zones de conflicte. José Manuel Pérez Tornero i Enric Marín, degà de la facultat han denunciat l’interès de silenciar la professió.
Santiago Tejedor ha tornat a explicar el projecte Tahina Can, al costat de Noa Ruiz, una expedicionària que ha explicat la seva experiència a Etiòpia, lúltima expedició que s’ha fet. Tejedor també ha presentat, amb un vídeo introductori, el nou destí per al 2024: Uganda.
Xavier Aldekoa ha captivat l’atenció dels estudiants de primer i tercer de periodisme amb les seves històries explicades i viscudes a l’Àfrica, en una conversa que ha moderat Txell Feixas. La corresponsal de la CCMA a l’Orient Mitjà ha acompanyat a l’expert africà a l’hora de desmitificar tòpics del continent i subratllar les claus d’un periodisme de qualitat.
“Nosaltres parlem de l’Àfrica en positiu. El continent s’ha victimitzat molt i és un lloc molt potent.”
Txell Feixas, corresponsal de la CCMA a l’Orient Mitjà
Després de l’actuació de Javizon, s’ha reprès la sessió amb la ponència conjunta de l’Agència EFE i La Caixa, “Beques per explicar el món”. El delegat de l’agència EFE a Catalunya, Leandro Lamor, amb la companyia d’Elianne Ros, directora de l’Àrea de Relacions de La Caixa, han promocionat les beques de l’agència EFE per tot el món, amb el testimoni d’Agus Morales, director de 5W i exbecari de la mateixa agència.
Aquesta jornada ha estat impulsada pel Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB i el Màster de Periodisme de Viatges, amb el suport de la Fundació Autònoma Solidària (FAS).
Després d’aquesta gran jornada sobre viatges i periodisme, et presentem un joc per veure el teu grau de coneixement sobre les banderes d’arreu del món. Per ser un gran viatger, cal tenir una gran cultura general!
Pots consultar el seguiment en directe de la jornada aquí a sota:
Si no vas poder assistir a la jornada, pots consultar el vídeo-resum i la galeria de fotos.