
Menjar és un hàbit imprescindible per a la supervivència humana, però no tot el menjar aporta l’energia necessària al cos. En aquest sentit, segons dades extretes d’un estudi d’Erbalife, un 24% de la societat espanyola no porta una dieta saludable. Les preferències pels aliments insans, la manca de temps i la creença que menjar saludable és complicat i car són els principals motius que impedeixen a la quarta part de la població espanyola a alimentar-se de manera inadequada.
A més, els supermercats i les empreses de transport ofereixen la venda de menjars precuinats que, si bé permeten estalviar temps als compradors, contenen aliments i conservants que els fan potencialment perillosos per a la salut. Les dades apunten que un 45% dels consumidors adquireixen regularment productes que no són elaborats per ells mateixos.
L’Organització Mundial de la Salut recomana el consum diari de fruites, verdures i hidrats de carboni, i també aconsella combinar el consum d’aquests aliments amb proteïnes i greixos naturals. Seguint aquestes recomanacions, en els següents mapes conceptuals, presentem receptes fàcils d’elaborar, sanes i delicioses. Poseu-vos el davantal i traieu-vos la mandra de sobre, perquè menjar saludable també pot molar.




