Els tres Reis d'Orient adorant el nen Jesús. Foto de Wikimeda Commons
Els tres Reis d'Orient adorant el nen Jesús. Foto de Wikimeda Commons

Ja hi són aquí!! Les dates tan assenyalades pels més petits arriben, i Ses Majestats, els Reis Mags, inicien el seu camí des dels seus llocs d’origen. Però quina va ser la llegenda que es va endinsar en les il·lusions dels infants?

La història explica que tres reis, Melcior, Gaspar i Baltasar, veuen un esplendor del cel.

Una brillantesa, procedent del cel, que enlluerna a tots i els guia a seguir-la. El rei de la barba blanca, Melcior, procedent d’Uzbekistàn, emprèn el camí cap al sud, des de Nukus. Per la seva part, Gaspar, originari d’Itàlia, fa el mateix des de Ravenna. En Baltasar, d’Etiòpia, posa rumb des de la seva ciutat natal, Addis Abeba

En veure la magnitud de l’esdeveniment, tots dueixen un obsequi de la seva terra al que pensen que serà el Rei de Reis: Melcior porta or, símbol de riquesa i poder; Gaspar ofren encens, el símbol de l’adoració a Déu i Baltasar, per la seva part, mirra, un bàlsam molt preuat que representa la condició humana.

Després de moltes nits fredes de viatge acompanyats del seu camell, tot seguint l’estrella d’Orient, coincideixen a 25 quilòmetres del Llac Maharlu, prop de l’antiga capital de l’Imperi Persa, al Persèpolis, l’actual Iran. Van cap a l’oest, creuant l’imperi Abàssida, l’actual Iraq. No van estar exempts de contratemps, pels contrastos de temperatures que els oferia el Dessert de l’Orient Mig. 

Els reis segueixen el camí cap on indica el moviment del cos celeste i paren a Damasc, Síria, on romanen un parell de dies degut a les males condicions del temps, que els impossibilita veure l’estrella.

Les condicions adverses començaren a millorar i, un cop veuen la brillantor de l’estel, continuen el seu camí pel Líban. Allà es prenen un bany a la platja de Beirut per descansar i netejar les seves pertenences. Finalment, l’estrella els duu al sud i s’atura a Betlem. Un cop arribats a aquest punt, van veure la seva predicció feta realitat. 24 dies i més de 2000 quilòmetres.

Tothom exclamava el naixemente del nou Messias, per tant, van dirigir-se al Rei Herodes i li van preguntar: “On es troba el que pot ser el nou Rei dels Jueus?”. D’aquesta manera es van dirigir a l’estable de la Verge i Sant Josep, que tenien com a fill a Jesús. Li van concedir els regals i, a canvi, el nen els va concedir la vida eterna i el fet de regalar, un dia l’any presents a tots els infants del món.

Artículo anteriorL’auge de l’extrema dreta a Europa
Artículo siguienteLes millors hamburgueses d’Europa competeixen a Barcelona