Avui fa 17 anys que Egipte va viure un esdeveniment històric que suposaria un canvi significatiu en l’arqueologia a escala global. El 4 de novembre del 2007, es va exhibir la mòmia de Tutankamon a la seva tomba original per primera vegada. Aquest acte se celebrava després d’anys de recerca i investigació, dutes a terme per Howard Carter, arqueòleg i egiptòleg, qui va descobrir la tomba a la Vall dels Reis a Luxor també un 4 de novembre de 1922.
Per tal de preservar les restes del faraó, la mòmia ha estat col·locada en una vitrina dissenyada especialment per regular la temperatura i la humitat a l’interior. El cos es mantindrà cobert i només serà visible el rostre i els peus per tal d’assegurar un ambient adient per a la conservació. Aquesta exhibició, a banda de tenir importànica educativa i cultural, busca atraure el turisme a la zona exposant al Museu del Caire els tresors trobats dins la tomba KV62.
Desmomificació en 7 dies
Aquest tresors, la majoria embolcallats amb la mòmia, representen amulets i pregàries antigues que es van enterrar amb el faraó per tal d’assegurar-li una bona fortuna. El procés de desmomificació del cadàver dona resposta a la col·locació d’aquestes joies i, també, ajuda a entendre la importància cultural d’aquesta pràctica en la cultura egípcia des de fa milers d’anys.
A més, hi ha diverses exposicions arreu del món que exploren la vida i el llegat de Tutankamón, oferint al públic una visió fascinant de l’antic Egipte i de les troballes arqueològiques que han marcat la història. Aquestes mostres internacionals, que inclouen rèpliques d’artefactes i fins i tot, recreacions de la tomba, contribueixen a mantenir viu l’interès global pel faraó i el seu emblemàtic regnat.