Aina Arqué, Clara Aymerich, Carles Blanco, Claudia Corbella, Oriol Domingo i Pau Espí
Ana Isabel Blanco és una periodista basca, locutora de radio i presentadora de televisió. Va presentar durant més de dues dècades els informatius del migdia de TVE i després va ser la presentadora de la franja de nit del Telediario de La 1.
La periodista, al llarg de la seva vida, ha presentat més de 7.400 telediaris. Algun d’aquests han estat i seran recordats a la història. Ana Blanco ha donat cobertura informativa en directe d’esdeveniments de gran importància, com els atemptats de l’11 de setembre de 2001, els de l’11M de Madrid, el casament reial del príncep Felip de Borbó i la princesa Letícia Ortiz o l’abdicació del Rei Juan Carlos I.
A continuació, repassem l’extens recorregut professional que ha tingut Ana Blanco.
El Premi Ítaca
Després de més de 40 anys a la professió, la periodista Ana Blanco ha rebut el Premi Ítaca 2024 que atorga el Gabinet de Comunicació i Educació de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, en col·laboració amb el Màster de Periodisme de Viatges. Ha estat reconeguda per la seva extensa trajectòria professional, caracteritzada pel compromís amb la integritat i el rigor en l’exercici periodístic.
Aquest premi distingeix aquelles persones del món de la comunicació que, a través de la seva tasca, han defensat la dignitat humana, la igualtat i la diversitat. En edicions anteriors, han rebut aquest reconeixement grans professionals com ara Martín Caparrós, Pepa Roma, Rosa Maria Calaf, Jordi Évole, Sebastião Salgado i Iñaki Gabilondo.
Un reconeixement a la seva trajectòria professional
El recorregut que Ana Blanco ha tingut en aquesta professió és molt més que la simple biografia d’una periodista, sinó que és el reflex del bon periodisme. La seva professionalitat, el seu compromís amb la informació de qualitat i la seva capacitat per connectar amb l’audiència la converteixen en un referent per als que ens apassiona la comunicació. El lliurament del Premi Ítaca és un reconeixement al seu llegat, que evidencia que el bon periodisme encara té un lloc important a la nostra societat i pot marcar la diferència en un món on la veritat és més necessària que mai.