Així neixen els grans professionals de la cuina i els millors restaurants

Font: Filkr

La figura del xef ha aconseguit posicionar-se en un paper important en la societat actual, des de la creació de noves tendències culinàries, fins al “boom” del turisme gastronòmic. A poc a poc s’ha anat guanyant el reconeixement per part de la població, i per això, l’interès de formar-se en gastronomia ha augmentat de manera notable. Diversos estudis com el Culinary Schools Market Research Report 2033  també ​preveuen un creixement en aquest àmbit de cara a un futur no molt llunyà. 

El dia 20 d’octubre se celebra el Dia Internacional del Xef, una jornada dedicada a tots els que es dediquen a l’àmbit gastronòmic. Durant aquest dia s’honra el treball que fan els cuiners creant experiències úniques a través del paladar dels comensals. Va ser en 2004 quan la World Association of Xef’s Societies (WACS) va establir aquesta data, com una iniciativa del xef sud-africà Bill Gallagher, en aquest moment president de la WACS. 

Els World Culinary Awards, són uns premis que consisteixen en un reconeixement dins de la indústria culinària, qui vulgui participar es pot inscriure al concurs gratuïtament, i una vegada nominats, entren en una votació on diversos professionals del sector i el públic trien els guanyadors.

Per tots aquells que tenen pensat dedicar-se a la cuina i vulguin formar-se en les millors escoles europees, s’ha elaborat un mapa dels nominats a partir del últims resultats del concurs en la categoria “Europe’s Best Culinary Training Institution 2025”. 

En relació amb aquest mapa s’ha fet un estudi d’alguns dels xefs més coneguts i que s’han format en aquestes escoles de gastronomia. Molts d’ells fins i tot marxant del seu país per estudiar en els llocs més prestigiosos d’Europa. Amb aquestes dades, s’ha elaborat un segon mapa que mostra on estan treballant aquests professionals actualment. 

La figura del xef va molt més enllà de la cuina, representa passió, innovació, creativitat i fusió entre cultures. La gastronomia és una forma de llenguatge internacional que fa connectar a la població de manera sensorial. El futur de la cuina es presenta ple de reptes, però també amb grans oportunitats pel desenvolupament dels nous talents.

Artículo anteriorCatalunya lidera l’alta gastronomia espanyola: les cinc insignies catalanes que atrauen la mirada mundial
Artículo siguienteLa leyenda del pelusa: 49 años del debut de Maradona