Dia internacional del xef: els 10 millors restaurants de Catalunya per celebrar-ho

Ana Prieto, Pau Navarro, Sergi Vila, Carla Rodríguez

Cada 20 d’octubre es commemora el Dia Internacional del xef, una data que va instaurar l’Associació Mundial Culinària i que no només serveix per celebrar, sino per homenatjar als encarregats de crear els plats més deliciosos arreu del món. 

La paraula xef prové del francès i significa cap de cuina. El xef no només s’encarrega de dirigir la cuina d’un restaurant, sino que educa el paladar i innova constantment amb nous sabors i plats magistrals, sempre amb un toc personal. 

Catalunya es pot considerar la terra dels xefs més prestigiosos del món. En les últimes edicions dels premis The Best Chef Awards, un certamen on s’escull als millors xefs del món, hi ha hagut la presencia de cuiners catalans al podi. En l’edició del 2023 van nombrar a cinc xefs catalans entre els 10 millors del món. Albert Adrià, xef del restaurant Enigma, va posicionar-se al segon lloc. En aquella mateixa cerimonia es van guardonar a Jordi Roca i a Ferrán Adrià. A l’edició de l’any 2024 Albert Adrià va repetir posició, tornant a quedar com a segon millor cuiner del món. 

Com podem celebrar el dia del xef a Catalunya?

A continuació, et presentem una llista dels 10 millors restaurants de Catalunya segons la guia Michelin:

Encara que, si vols ser més original, una altra manera de celebrar el Dia Internacional del Xef, es preparar els plats tu mateix. A Catalunya hi ha molts tallers de cuina que t’ensenyen a preparar plats tradicionals de la cuina catalana o plats innovadors i moderns. Et recomanem els tallers de Marina Bay a Barcelona, que duren entre dos i tres hores i ofereixen activitats per aprendre a preparar tapes espanyoles i plats de cuina mediterrània.

El Dia Internacional del Xef és una oportunitat per reconèixer el talent i la creativitat darrere de cada plat. A Catalunya hi ha grans cuiners i compta amb una tradició gastronòmica reconeguda arreu del món.

Artículo anteriorCuba: quan la cultura es converteix en l’arrel d’una nació
Artículo siguiente20 de octubre: el arte culinario español en el Día Internacional del Chef