Drake: De Toronto al cel

Abel Alaminos, Jon García, Paula Castillo, Gerard Caballero, Jan Clapés i Pep Argemí

cmp3.10.3.3Lq4 0xa362b87a

Aubrey Drake Graham, conegut popularment com a Drake i nascut el 24 d’octubre de 1986 a Toronto, és considerat el millor raper actual del món. El canadenc, però va saltar a la fama gràcies a l’interpretació del personatge Jimmy Brooks a la sèrie Degrassi: The next Generation. Drake es va dedicar al cinema el 2001 fins al 2009. Durant aquests anys, va publicar dos mixtapes que van cridar l’atenció del cantant i productor musical, Lil Wayne. Aquest se’l va emportar de gira i van gravar alguna cançó. 

A partir d’aquest moment i amb la publicació del seu tercer mixtape, anomenat “So Far Gone”, comença a col·laborar amb artistes com Eminem, Rihanna o DJ Khaled. El 2010 llança el primer àlbum, “Thank me later”, i es converteix en el seu gran èxit musical amb  450 mil discos venuts la primera setmana. Un any després treu el segon àlbum, “Take care” i aconsegueix el disc de platí amb més de 2 milions d’unitats venudes. Més tard, anuncia el tercer àlbum “Nothing was the same”, juntament amb diverses gires i grans concerts. El 2016 publica el quart disc “Views” amb el que arriba a ser top 1 de Billboard amb cançons com “One Dance”.

A part de la música, també és una persona ambiciosa i amb grans projectes. Per exemple destaca quan el 2013 va ser anunciat com el nou ambaixador dels Toronto Raptors, club mític de l’NBA. O un any abans va crear el segell discogràfic OVO Sound amb el productor Noah “40”.

Drake ha seguit creant àlbums com “Scorpion” (2018), “Certified Lover Boy” (2021) i el més recent d’aquest any “Honestly, Nevermind”. També ha participat i col·laborat en èxits musicals d’altres cantants. Tot aquesta producció discogràfica l’ha portat a la cima del món de la música i ha guanyat premis molt prestigiosos com 3 Grammys, 2 MTV i 13 Billboards. A més, en els últims dies ha pogut celebrar el seu 36è aconseguint ser el primer artista en arribar a 50 mil milions de reproduccions a Spotify. Aquestes xifres signifiquen un rècord històric en la indústria música i posen en evidència la magnitud mediàtica del cantant canadenc.

Artículo anteriorChristian Dior y el legado que nunca morirá
Artículo siguienteEl Dijous Negre s’està per repetir