Els European Film Awards són els premis europeus de cinema que reconeixen el millor cinema de l’any passat. La gala es va celebrar el passat 10 de desembre a la capital islandesa de Reykjavík.

El film espanyol El Buen Patrón, va guanyar el premi a Millor Pel·lícula de Comèdia a la 35 edició dels European Film Awards, que en la gala que es va celebrar el 10 de desembre a Reykjavík van reconèixer al millor cinema del continent de l’any passat. 

La pel·lícula, escrita i dirigida per Fernando León de Araona i protagonitzada per Javier Bardem, va ser estrenada a Espanya el 15 d’octubre de 2021 i fins al moment ja acumula 28 premis, inclòs el que li ha atorgat l’Acadèmia de Cinema Europeu. 

La danesa Triangle of Sadness, de Ruben Östlund, va ser la gran guanyadora de la nit i es va emportar cap a casa els premis a Millor Pel·lícula, Direcció, Guió i Actor per a la interpretació d’un milionari rus de Zlatko Burić. 

Per la seva banda, la categoria de Millor Actriu se la va emportar Vicky Krieps pel seu personatge de Reina Isabel d’Àustria al film Corsage.

El de Millor Animació va ser atorgat a Interdit aux chiens et aux italiens, un film d’Alain Unghetto i coproduït entre França, Itàlia i Suïssa que ja ha passat els millors certàmens del món.

El premi a Millor Documental se’n va anar per Mariupolis 2, una pel·lícula dirigida per Mantas Kvedaravicius, que va ser assassinat pels soldats russos durant la guerra a Ucraïna.

Els European Film Awards tenen el propòsit de reconèixer la qualitat del cinema europeu i posar-lo al nivell de les obres de les grans productores cinematogràfiques mundials.

Artículo anteriorLa cesta de la compra continúa al alza
Artículo siguienteESPECIAL INFORMATIVO NEWSGAMES: CONTENIDOS GAMIFICADOS