Hi ha decisions que et poden canviar la vida. Aquest ha estat el punt de partida de la xerrada oferida pel Doctor en comunicació Javier Cebreiros, celebrada a l’Aula Magna de la Facultat de comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc de la XI Jornada de Comunicación, Viajes y Aventura. «Fent coses, et passen coses«, ha iniciat Cebreiros, que ha volgut remarcar la importància de saber escollir el teu entorn.

«M’agradaria que penséssiu en les persones amb les quals passeu més temps. Jo les categoritzo segons les seves actituds aptituds. Hi ha gent que sap un munt, que té moltes aptituds, però no ajuden, ni col·laboren. És a dir, que tenen zero actitud», ha convidat a reflexionar Cebreiros. «Hi ha gent que pot millorar les seves aptituds, però que amb la seva actitud automàticament fa que la resta siguin millors«, ha explicat. «La gent sense actitud ens fa mal i treu el pitjor de nosaltres mateixos. Heu d’eliminar-los, perquè no encaixen amb vosaltres».

Javier Cebreiros

Cebreiros ha assegurat que la idea que va canviar la seva vida va ser passar temps amb gent molt bona en la seva àrea. «Quan al teu voltant la gent treu el millor de tu, pots arribar on vulguis. Jo convido a cafès i aprenc. Escolliu amb qui passareu el vostre temps, això us canviarà la vida«, ha objectat. «Jo vaig convidar a un cafè a la Belén Varela [experta en psicologia positiva]. Després del cafè, em va convidar a fer una xerrada. Va resultar que aquella xerrada va ser gravada i em van trucar de més llocs. Vaig acabar el 2014 fent una conferència a Mèxic i el 2015 a la televisió. La meva vida va canviar per un cafè».

Ara, Javier Cebreiros documenta els seus cafès. Des del 2019, el comunicador grava les seves xerrades amb gent interessant, fins a arribar al punt del fet que una productora li hagi ofert fer un programa d’entrevistes. Entre cafès i convidats, Cebreiro ha aconseguit potenciar la seva marca personal. L’art de dir que sí, confiar i fer coses perquè en passin moltes més.

Artículo anteriorLa UAB acoge la XI edición de la Jornada de Comunicación, Viajes y Aventura «La aventura de vivir (y contarlo)»
Artículo siguienteEN DIRECTO: Debate ‘Esclavos del fútbol. Anatomía de un mundial’