Nissan e-Nv200, única furgoneta elèctrica fabricada a Espanya

La multinacional japonesa disminuirà la fabricació de la furgoneta e-NV200 un 40%, un mes i mig després que s’aprovés l’augment de producció d’aquest model.

JORDI TOMÀS, estudiant de tercer de Periodisme

L’empresa japonesa Nissan preveu reduir de 100 a 60 les unitats diàries produïdes del model e-NV200 a la planta de la Zona Franca de Barcelona. La notícia arriba unes setmanes després que la mateixa empresa elevés la producció de 79 a 100 unitats diàries, ja que el model tenia molt bona acollida al mercat. Cal tenir present que aquest és l’únic model de furgoneta elèctrica fabricat a Espanya.

La mesura arriba conjuntament amb l’anunci de la reducció d’un torn de la planta de bateries i d’un altra a la planta de carrosseries.

A més a més, l’empresa contempla el tancament de la planta de Barcelona en el cas que el Brexit afecti negativament  a la indústria automobilística anglesa, amb aranzels cap als cotxes provinents de fora del Regne Unit. D’aquesta manera, Nissan apostaria per la fàbrica de Sunderland, intentant així ampliar les seves vendes al mercat britànic.

ELS SINDICATS TEMEN LA PÈRDUA DE LLOCS DE TREBALL DIRECTES I INDIRECTES EN EL SECTOR AUTOMOBILÍSITC

Actualment, Nissan té en plantilla a més de 2600 treballadors i és l’empresa del Barcelonès amb més personal actiu. Els sindicats veuen com la pèrdua de flux de treball pot suposar un cop important cap a les empreses proveïdores, que generen uns 25000 llocs de treball. Els sindicats  també temen pel tancament de la planta, per la constant disminució de productivitat de la planta, que ja va comportar un ERO de 600 persones ara fa un any.

Tots els implicats esperen ara els resultats de l’informe de viabilitat que l’empresa s’ha compromès a presentar el juny d’aquest mateix any.

Artículo anteriorLa Canadenca: una fita a la història
Artículo siguienteEl via crucis del euro