Santiago Tejedor anuncia la destinació de l’edició 2025 del programa Tahina-Can
Aina Arqué, Clara Aymerich, Carles Blanco, Claudia Corbella, Oriol Domingo i Pau Espí
Tot just iniciada la XIII Jornada de Viatges, Comunicació i Aventura , Santiago Tejedor ha presentat el projecte del Gabinet de Comunicació i Educació: Tahina-Can, una iniciativa que cada any emprèn un viatge cap a un país del món amb l’objectiu d’instaurar una nova concepció del terme “viatge”.
Tahina-Can és, davant de tot, un programa acadèmic que fomenta l’activitat periodística a través d’equips de treball en premsa, televisió, xarxes socials i fotografia. Els alumnes que hi participen extrauen del viatge sàvies lliçons del periodisme a partir de les activitats previstes pel professorat, que inclouen l’elaboració de productes periodístics, xarrades sobre l’actualitat del país visitat, entrevistes amb professionals de la comunicació, etc.
La primera expedició i l’inici de l’aventura de Tahina-Can va ser a Mèxic, l’any 2004. En aquests vint anys d’expedicions anuals, s’han visitat un total de 17 països: República Dominicana, Cuba, Perú, Amazònia, Xile, Marroc, Tailàndia, Uzbekistan, Colòmbia, Yucatán, Iran, Egipte i Etiòpia. Aquest setembre ha tingut lloc la 17a edició al terreny africà: Uganda, la perla d’Àfrica. Seguint el curs del Nil, l’expedició ha recorregut parcs naturals i paisatges espectaculars, admirant la fauna i flora del país.
Víctor Figueroba, Clara Aymerich i Dídac Sangil, expedicionaris a Uganda, han descrit la seva experiència davant del públic com “un creixement personal” que no només permet conèixer noves cultures i persones, sinó també aprendre periodisme de manera pràctica i directa. Pels expedicionaris, Tahina-Can representa “una oportunitat única per a aquells que tenen un interès genuí en la professió periodística”. A més, han destacat que viatjar al costat de “persones excepcionals, tant personal com professionalment”, inspira a desenvolupar una mirada més profunda del món i a evitar quedar-se en la superfície.
Un vídeo emotiu carregat d’escenaris impressionants ha servit per presentar la destinació de 2025: Kirguizistan.
La sorpresa ha inundat les cares d’aquells que esperaven, impacients, la seva pròxima aventura. Situat entre els deserts d’Uzbekistan i les vastes estepes de Kazakhstan, Kirguizstan és conegut com “la Suïssa d’Àsia” gràcies a les seves imponents serralades, el Tien Shan i el Pamir. La seva gran diversitat ètnica i la presència de les tradicionals iurtes evidencien que el nomadisme continua sent una part essencial de la seva cultura.
Consultant el programa de l’expedició, es poden descobrir les activitats, l’itinerari i el preu de la ruta que portarà els futurs expedicionaris a explorar Kirguizstan, “una aventura nòmada”.