La Facultat de Ciències de la Comunicació aquest dilluns 21 de novembre al matí ha acollit la XI Jornada La aventura de vivir (y contarlo), en què hi han intervingut periodistes reconeguts com Rosa María Calaf, Martín Caparrós o Miguel Ángel Tobías. 

La Facultat de Ciències de la Comunicació aquest dilluns 21 de novembre al matí ha acollit la XI Jornada La aventura de vivir (y contarlo), en què hi han intervingut periodistes reconeguts com Rosa María Calaf, Martín Caparrós o Miguel Ángel Tobías

La aventura de vivir (y contarlo) és una jornada que relaciona la professió del periodisme amb els viatges a través d’una sèrie de conferències de periodistes reconeguts. Hi ha intervingut Rosa María Calaf, a qui li han concedit el Premi Ítaca 2022 per la seva trajectòria i reconeixement del bon exercici del periodisme. El periodista Martín Caparrós ja va rebre aquest premi el 2019 i ha assistit a l’entrega reconeixent la tasca de Rosa María Calaf.

Foto: SomosPeriodismo

A continuació, el director de cinema i creador del programa Españoles por el mundo, Miguel Ángel Tobías ha presentat la sèrie documental El camino interior, en què «l’autor fa el Camino de Santiago desde León a Compostela y Finisterre, acompanyat de persones destacades i reconegudes per ajudar a altres persones a transformar les seves vides», explica. Al vídeo es mostren algunes de les reflexions que es podran veure a la sèrie, sobre el significat de la vida o sobre viatjar sol.

Després, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la UAB, ha explicat, a través de casos reals, que universitat pot ser un espai segur d’acollida, un  via d’accés a drets i han subratllat que des de la universitat es poden abordar temes d’injustícia social.

A la jornada, també hi han intervingut el degà de la facultat, Enric Marín, que ha subratllat la importància del «capital humà de la facultat», és a dir «els estudiants i les estudiantes», ja que dónen prestigi al centre, i el professor i periodista Santiago Tejedor, encarregat de moderar la jornada. 

La aventura de vivir (y contarlo) és una jornada impulsada pel Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB i el Máster en Periodisme de Viatges de la UAB, i té per objectiu explorar noves formes d’explicar la realitat i contar històries en el periodisme i els viatges.

A la segona part, a partir de les 12 del migdia fins a les 3 de la tarda la jornada continuarà amb més conferències de professionals del periodisme. En concret, de 11:55 a 12:15 el periodista Jordi Badia presentarà el projecte North Cape: Guanyem l’ictus. Tot seguit, de 12:30 a 13:40, el blogger del Huffington Post, Javier Cebreiros reflexionarà sobre el poder de les idees, i fins a les 3,els periodistes Martín Caprrós i Carme Barceló, juntament amb l’exfutbolista i comunicador Julio Salinas debatran sobre el Mundial de futbol de Qatar i la influència social del futbol.

Des de Somos Periodismo hem seguit en directe, minut a minut, tota la jornada.

Artículo anteriorLA AVENTURA DE VIVIR Y CONTARLO EN DIRECTO
Artículo siguiente🔴 EN DIRECTE: XI Jornada de Comunicación, Viajes y Aventuras