
Una alimentació equilibrada i variada és la clau principal per la teva salut
La voluntat de seguir una dieta equilibrada i saludable a vegades es contraposa a la falta de temps que ens fa recórrer a la via fàcil dels menjars ultraprocessats. És per aquesta raó que és necessari conèixer els avantatges que aporten els bons hàbits en la nutrició així com el perill que suposa la falta d’ells. Per aquesta raó el mapa conceptual que hi ha continuació mostra dos exemples del que serien uns plats a seguir en una dieta saludable perquè es puguin prendre com a inspiració, a més de maneres de poder mantenir aquests bons hàbits un com s’han aplicat a la rutina.

Enllaç: https://app.algoreducation.com/maps/editor?mapId=6911d34f642b9334a384070b
A continuació, t’expliquem 3 consells bàsics per a dur una dieta sana i equilibrada i que, a més a més, estigui alineada amb el menjar mediterrani. D’entrada, la cuina mediterrània es regeix per tres punts fonamentals: l’ús de l’oli d’oliva verge extra per a amanir i acompanyar la majoria dels plats; la cerca de fruites i vegetals de proximitat i el consum moderat de productes de procedència animal com la carn o el peix. A banda, cal tenir en compte el protagonisme del peix blau, els llegums, i els cereals integrals en la dieta mediterrània.
Per últim, amb l’objectiu que tothom tingui un principi d’inspiració per començar una vida de bons hàbits. El següent vídeo mostra receptes senzilles que pots incorporar en la teva rutina. També productes destacats com l’oli d’oliva i les verdures, un aliment molt versàtil que es pot combinar de maneres molt diverses per evitar la monotonia i desistir en el procés. És important tenir en compte que l’alimentació saludable no és l’únic canvi que cal fer per obtenir com a resultat una millora en la salut, un altre àmbit que cal incorporar a una vida saludable és l’esport.
La cuina mediterrània ha estat sempre un símbol identitari dels diversos països que la conformen –Espanya, Itàlia, Portugal…– i, a ulls internacionals, gaudeix d’un gran prestigi gastronòmic per la seva varietat en gustos, aliments i receptes. Tot i això, des d’un punt de vista nutricional, també té moltes coses a dir: és una cuina que concentra tot un seguit de receptes saludables que es fonamenten en uns ingredients de proximitat exclusius del territori i que fan que sigui de les gastronomies més ben valorades en l’àmbit nutricional.





