Descobreix el Penedès
Descobreix el Penedès

Descobreix el Penedès pedalant pels aeròdroms republicans és una guia de viatges dirgida per qui està interessat en conèixer la història de l’actual territori de vins i caves, el Penedès. La proposta està constituïda de quatre aeròdroms (Santa Oliva, Els Monjos, Pacs i Sabanell) coneguts com El Vesper de la Gloriosa construïts en etapa de la República després de la caiguda d’Aragó.

El Penedès va ser el principal centre neuràlgic de l’aviació republicana, La Gloriosa, durant la guerra civil. Amb aquest punt de partida, la guia pretén establir una ruta ciclista i automobilística per les restes dels antics aeròdroms que van lluitar fa 85 anys contra el feixisme. Així doncs, l’objectiu és recordar i preservar la història oblidada.

El recorregut ofereix saber més del patrimoni cultural i natural del Penedès a través del Vesper de la Gloriosa però també, proposa endinsar-se en el patrimoni gastronòmic. La guia suggereix restaurants i llocs on fer enoturisme. També, per dinamitzar l’itinerari amb material interactiu, cada parada està acompanyada d’un codi QR amb les coordenades corresponents al mapa.

Descobreix el Penedès pedalant pels aerodroms republicans és fruit del treball periodístic de Bernat Balboa i Miquel Cuenca enmarcat a l’ assignatura de Periodisme de Viatges de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Artículo anterior‘EnBarcelonArte’, una experiencia artística por Ciutat Vella
Artículo siguienteGuia de viatge gastronòmica