Es coneixen alguns dels esportistes catalans que competiran als JJ.OO. Paris 2024

Ferran Reig, Gerard Riera, Tania Simioni, Ariadna Subiñà i Jordi Vernet

Un total de 37 esportistes catalans participaran, per el moment, el pròxim juliol a les olimpiades de la capital francesa

Saúl Craviotto: «El meu objectiu és aconseguir la meva sisena medalla Olímpica a París 2024, arribaré al 100%». 

37 atletes del principat català són els seleccionats, per el moment, per participar a les Olimpiades de París que es celebraran el próxim mes de juliol a París, França. Els esportites han estat seleccionats mitjançant una puntuació segons els guardons aconseguits per cadascún dels atletes.

Entre tots els esportistes seleccionats, destaca Meritxell Soler, que va aconseguir el bitllet a les olimpíades a la Zurich Maratón Sevilla. La bagenca va quedar entre les deu primeres corredores de la categoria femenina, assolint d’aquesta manera ser la primera atleta estatal de la competició. L’atleta Santjoanenca va completar la prova esportiva amb un temps de 2:26:36’. 

Laura Heredia és una altra esportista catalana que destaca en aquesta llista de seleccionats. La Barcelonina va fer història al pentatló de Cracòvia, convertir-se en la primera esportista nacional en representar aquesta categoria en unes olimpíades. Heredia va sumar un total de 228 punts a la fase d’esgrima, 267 en els 200 m de natació i 617 en “Láser Run”, segons informa el COE. 

També cal destacar la participació de la sabadellenca Maica García, jugadora de Waterpolo i membre del CNS (Club Natació Sabadell). L’any 2014 va ser escollida millor jugadora europea de Waterpolo, i junt amb la selecció espanyola, ha aconseguit un total de 9 títols (3 d’ells medalla d’or).

Finalment, la pròxima edició dels Jocs Olímpics comptarà amb Saúl Craviotto, piragüista català nascut a la capital lleidatana. Craviotto va ser doble campió als J.J.O.O. de Pequín 2008 i Rio de Janeiro 2016, i tres vegades campió del món, als anys 2009, 2010 i 2011. També ha guanyat un total de 10 medalles en el Campionat Mundial de Piragüisme entre els anys 2007 i 2009, i 6 medalles en el Campionat Europeu de Piragüisme entre els anys 2008 i 2018

L’esport català destaca per la seva presència en anteriors edicions de les olimpiades. Un total de 1348 esportistes catalans han participat en les olimpiades des de l’any 1900, representant una mitjana del 35,8% entre els atletes de l’Estat Espanyol. La major participació de Catalunya als JJ.OO va ser a Barcelona de 1992 amb un total de 129 participants.

Artículo anteriorVerificació digital i gamificació, dues armes contra la desinformació
Artículo siguienteL’agricultura s’ofega en la sequera