Els Golden Globe Awards s’han tornat un joc

Paula Serrà, Estanislau Serrano, Ada Solà, Claudia Torregrosa i Jordi Vidal

A diferència d’altres edicions, la gala de premis dels Globus d’Or ha sigut retransmesa aquest dijous, 8 de gener, per una nova cadena de televisió dels Estats Units. És per això que deixarà d’emetre per l’NBC a la CBS. Respecte a això, no només es pot vincular a la crisi sanitària de la COVID-19 sinó, hi ha un gran rerefons en el fet que l’NBC es negués a emetre la 79a edició dels guardons.

En destaca la investigació pel periòdic Los Angeles Times, el qual va titllar l’any 2021 a l’associació HFPA (Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood) de fer comentaris racistes i sexistes. A més, de no tenir una representació racial igualitària dins la institució.

Aquests fets no van passar per alt, després de la commocionant notícia vinculada a l’assassinat racial amb ús d’autoritat de George Floyd produït l’any anterior. Amb motiu, la HFPA va haver d’instaurar noves polítiques amb la consegüent ampliació i diversificació de la seva filiació. Així fent que, al voltant dels 200 membres integrants de la institució, es trobi un 52% de diversitat en la seva representació.

“Vaig acceptar aquest treball assumint que ells (HFPA) no havien canviat en absolut […] Vaig sentir que van obtenir sis nous membres negres, els felicito, el que sigui. Per descomptat. Però no és per això que sóc aquí”

Jerrod Carmichael, presentador Globus d’Or 2023

hotel Beverly Hilton a Beverly Hills, California

Tot no deixant de banda el cert desprestigi dels guardons Jerrod Carmichael, presentador de la gala celebrada el 2023, va iniciar el seu monòleg introductori amb cert to punyent. Un acte esclaridor, el qual deixa constància de la ferida que roman oberta en les llums i ombres d’una institució. Alhora, donant pas i inconscientment advertint a les crítiques produïdes d’una propera gal·la l’any 2024.

“No vull que pensin que sóc una mena de guerrer que lluita contra la hipocresia i destrossa vaques sagrades. Només estic fent monòlegs de 10 minuts, sense més ni més. Només pretenc fer riure la gent” Ricky Gervais

Amb pertinència, són esmentades les paraules textuals de Ricky Gervais, qui va ser guardonat amb el títol de «Millor Actuació» en l’àmbit de Comèdia. Amb la consideració de la HFPA, la institució premia a un còmic acusat per Xarxes Socials de transfòbia.

És per això, que dins d’aquesta situació en què trontolla constantment el prestigi dels guardons, exposem una petita representació de les nominacions femenines i amb diversitat racial dins la categoria de millor actriu de comèdia o musical dels del Globus d’Or.

Artículo anteriorLa regulación de la IA no suple su poder
Artículo siguienteUn any de confrontació política a Espanya