Martín Caparrós i Marta Santiago durant les entrevistes (Font pròpia)
Martín Caparrós i Marta Santiago durant les entrevistes (Font pròpia)

Al llarg de la jornada hem tingut l’oportunitat de fer dues breus entrevistes. D’una banda, hem parlat amb l’escriptor i periodista Martín Caparrós que ens ha explicat les dificultats pràctiques amb què es troba per poder arribar als fronts de batalla o als llocs on passen fam o no hi ha camins per poder-hi accedir. També ens ha parlat de les dificultats a l’hora de narrar la història sense abusar del dolor dels altres i poder construir un relat que ajudi a fer que alguna cosa millori.

Així mateix, ha donat una sèrie de consells perquè les futures generacions puguin fer reportatges i cròniques d’una qualitat excel·lent. El cronista ha afirmat: “El més important és estar molt disposat a mirar i a escoltar, anar als llocs sense prejudicis i amb la mentalitat oberta”. I també entendre per què passen les coses i què hi ha darrere d’aquestes.

Martín Caparrós (amb Marta Nebot) durant la seva ponència (Font pròpia)

D’altra banda, Marta Santiago, mare d’un nen amb discapacitat, ens ha permès aprofundir en la seva història i l’Associació CTNNB1 (Cuando Todo Naufraga, Nosotros Buceamos) que dona veu a aquesta patologia a través dels mitjans per poder tirar endavant moltes iniciatives solidàries i científiques i poder brindar una millor qualitat de vida als seus fills. Així, Santiago ha exposat el següent: “Els tres objectius principals del projecte són acollir a les famílies i orientar-les, vetllar pels drets dels seus fills i recaptar recursos per desenvolupar programes com una teràpia gènica a escala europea.”

Imatge de la iniciativa portada a terme per l’Associació CTNNB1 (Font pròpia)

Les dues entrevistes han ampliat l’enriquidor contingut de la XIII Jornada de Viatges, Comunicació i Aventura i han augmentat l’esperit crític i de reflexió que sempre es desperta en aquestes jornades.

Artículo anteriorTahina Can 2025: Kirguizstan
Artículo siguienteEl reto de narrar el dolor: Martín Caparrós cuenta el dolor propio y el dolor ajeno