Al llarg de la jornada hem tingut l’oportunitat de fer dues breus entrevistes. D’una banda, hem parlat amb l’escriptor i periodista Martín Caparrós que ens ha explicat les dificultats pràctiques amb què es troba per poder arribar als fronts de batalla o als llocs on passen fam o no hi ha camins per poder-hi accedir. També ens ha parlat de les dificultats a l’hora de narrar la història sense abusar del dolor dels altres i poder construir un relat que ajudi a fer que alguna cosa millori.
Així mateix, ha donat una sèrie de consells perquè les futures generacions puguin fer reportatges i cròniques d’una qualitat excel·lent. El cronista ha afirmat: “El més important és estar molt disposat a mirar i a escoltar, anar als llocs sense prejudicis i amb la mentalitat oberta”. I també entendre per què passen les coses i què hi ha darrere d’aquestes.
D’altra banda, Marta Santiago, mare d’un nen amb discapacitat, ens ha permès aprofundir en la seva història i l’Associació CTNNB1 (Cuando Todo Naufraga, Nosotros Buceamos) que dona veu a aquesta patologia a través dels mitjans per poder tirar endavant moltes iniciatives solidàries i científiques i poder brindar una millor qualitat de vida als seus fills. Així, Santiago ha exposat el següent: “Els tres objectius principals del projecte són acollir a les famílies i orientar-les, vetllar pels drets dels seus fills i recaptar recursos per desenvolupar programes com una teràpia gènica a escala europea.”
Les dues entrevistes han ampliat l’enriquidor contingut de la XIII Jornada de Viatges, Comunicació i Aventura i han augmentat l’esperit crític i de reflexió que sempre es desperta en aquestes jornades.