Gemma Ventura i Gerard Quintana a la conferència
Gemma Ventura i Gerard Quintana a la conferència.
Guillem Amargant, Pau Bombardó, Josep Bort i Àlex Calatrava

Gerard Quintana, vocalista de Sopa de Cabra i ex-estudiant de periodisme a la UAB, ha participat a la XII Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura. El cantautor ha reflexionat amb la periodista de la revista Catorze, Gemma Ventura, sobre com s’interrelacionen l’art i el periodisme. Quintana també ha defensat els coneguts com a «intrusos» als mitjans, en referència als professionals no qualificats que exerceixen la professió com a tal. Així mateix, ha expressat que «confia plenament» en el talent i l’aprenentatge fent periodisme, més enllà de les aules.

Abans d’iniciar la conferència, Quintana ha fet aquestes declaracions a les càmeres de Somos Periodismo:

La importància de la mirada pròpia

A la ponència l’artista ha confessat que va escollir la carrera de periodisme perquè li agradava escriure, viatjar i ser temerari. «Volia posar en pràctica coses que la meva curiositat no podia donar-li l’esquena», ha declarat. Però la vida el va acabar portant a escriure cançons en comptes de notícies. Quintana ha explicat als alumnes de primer i tercer de periodisme que omplien l’Aula Magna la importància de la mirada pròpia i la subjectivitat, que és també el que més l’atreia de la música i l’art.

Als darrers minuts, un alumne els ha preguntat si creien en les pròximes generacions de periodistes, i tant Quintana com Gemma Ventura han afirmat que sí: «Hi haurà gent que cregui en vosaltres i gent que no. Però els primers que heu de creure en vosaltres sou vosaltres mateixos«, ha declarat la periodista de la revista cultural Catorze.

Artículo anteriorIñaki Gabilondo: “Vivim el millor moment per fer periodisme i el pitjor per viure d’ell”
Artículo siguienteQUIZ: Què has après sobre la jornada?