Martín Caparrós i Iñaki Gabilondo durant la xerrada
Martín Caparrós i Iñaki Gabilondo durant la xerrada
Guillem Amargant, Pau Bombardó, Josep Bort i Àlex Calatrava

Iñaki Gabilondo ha estat un dels protagonistes en la XII Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura que ha organitzat el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB a la Facultat de Comunicació, on, a més, se li ha fet entrega del Premi Ítaca 2023. El periodista ha reflexionat sobre el moment que viuen els mitjans de comunicació i el que els espera a les pròximes generacions de periodistes.

A la ponència que duia per nom «¿De verdad, periodismo?» el periodista argentí Martín Caparrós ha preguntat a Gabilondo sobre diferents aspectes de l’ofici, al qual s’ha dedicat tota la seva vida. En la seva primera intervenció ha llançat un missatge d’esperança als alumnes de primer i tercer de periodisme que omplien l’Aula Magna de la facultat: «Heu escollit una professió molt maca. Estic convençut que no us heu equivocat».

Per conèixer la jornada en 10 tweets fes clic aquí.

“Més enllà de les aules, viviu com a periodistes”

Gabilondo ha aconsellat als alumnes que musculin l’exercici i els importi el que els passa als altres. Per a ell és clau que el periodista s’impliqui en els problemes socials i els conegui de primera mà. «Més enllà de les aules, viviu com a periodistes. Entreu als hospitals o a altres espais públics i observeu què passa», ha recomanat l’expresentador radiofònic.

Ambdós periodistes també han reflexionat sobre la crisi de la indústria de la informació. «La crisi és de les empreses, no del periodisme. Ara hi ha moltes vies per fer-ne. Viviu en el millor moment per fer-ne i el pitjor per viure-hi, però és un ofici encara necessari.», ha declarat Gabilondo.

Artículo anteriorMAPA: Els 7 guanyadors del premi Ítaca
Artículo siguienteGerard Quintana sobre l’intrusisme laboral al periodisme: “Jo defenso els intrusos”