Guillem Amargant, Pau Bombardó, Josep Bort i Àlex Calatrava

La situació del mercat de l’habitatge a Catalunya ha patit un creixement sostingut del preu per metre quadrat des de l’any 2016, amb un augment del 33%. Això, sumat a l’augment dels tipus d’interès decretats pel Banc Central Europeu, han suposat un tensionament en el mercat de compravenda de l’habitatge, on resulta complicat finançar una hipoteca i on els lloguers també se’n ressenteixen. Aquesta realitat és diferent en funció dels indrets de Catalunya, on els diversos factors socioeconòmics que influeixen el mercat tenen efecte tant en els preus de compra com en els lloguers.

Per tal de conèixer millor com s’organitza el mercat, quins factors poden influir el preu i quines ajudes dona el govern per a l’adquisició d’habitatges, entre altres, s’ha creat el joc HabiCat, on s’expliquen de manera didàctica aquestes variables i l’objectiu és sobreposar-se als contratemps, entendre els mecanismes de compravenda i aconseguir el màxim de diners i patrimoni per batre els contrincants. A continuació es presenta el funcionament i les instruccions del joc:

L’estil de joc, inspirat en el famós Monopoly, permet comprar propietats i cobrar-ne el lloguer quan un altre jugador hi cau. A més, el joc compta amb diverses cartes i caselles que dinamitzen la partida. Per una banda, trobem cartes com les ajudes de l’estat per comprar l’habitatge o la baixada del tipus d’interès del BCE, que beneficien al jugador. Però per altra banda, caselles com la de pagar l’IBI o cartes com la pujada del tipus d’interès, perjudiquen al jugador econòmicament. Finalment, també hi ha cartes que permeten desplaçar-se més ràpid pel tauler i saltar-se diverses caselles, a més de la carta d’ocupació, que afecta a tots els jugadors per igual. Ara que ja saps com funciona, a jugar!

Juga a HabiCat amb els preus reals del mercat, cobra el salari mitjà anual a Catalunya, reuneix les condicions per cobrar les ajudes i paga els impostos que pertoquen a les teves propietats. Viu amb el màxim de realisme possible el mercat de l’habitatge i obtén més beneficis que els teus contricants per guanyar la partida!

Artículo anteriorLa lluita contra el malbaratament alimentari és la lluita contra la crisi climàtica
Artículo siguienteLA MÚSICA URBANA COMO IMPULSO PARA USO DEL CATALÁN ENTRE LOS JÓVENES