Font: GPA Photo Archive

La Conferència de les Parts (COP) sobre el canvi climàtic, realitzada a la ciutat egípcia de Xarm El-Xeikh, ha començat avui, 7 de novembre del 2022, fins el 18 de novembre. La 27a edició d’aquesta conferència acull a més de 200 països, que han sigut convidats a l’assistència de l’esdeveniment, sumant un total de més de 40.000 participants inscrits. Xina, Índia i Rússia són les grans absents.

Les COP (Conference of the Parties), o Conferència de les Parts de la CMNUCC (Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides pel Canvi Climàtic), és l’òrgan suprem que reuneix un cop l’any a totes les Parts de la CMNUCC amb la presidència del país amfitrió.

Adoptada el 1992, aprovada el 1994 i ratificada per 196 països, l’òrgan reconeix l’existència del problema del canvi climàtic i estableix com a objectiu primordial aconseguir l’estabilització de les concentracions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera per tal d’impedir interferències antropogèniques (causades per l’ésser humà) perilloses al sistema climàtic.

Nacions Unides ja ha avisat que els darrers 8 anys han sigut els més càlids fins al moment. En aquesta edició, celebrada per primer cop a Egipte, els països es reuneixen per prendre mesures amb la finalitat d’assolir els objectius climàtics mundials que es van establir a l’Acord de París l’any 2015, on es destaca, sobretot, no superar els 1,5 graus d’augment de la temperatura mitjana global respecte als nivells preindustrials.

Les dates més destacades són les següents:

  • 7 i 8 de novembre: Els Cap d’Estat i de Govern assisteixen a la cimera de Xarm El-Xeikh.
  • Del 15 al 18 de novembre: tindrà lloc una reunió d’alt nivell al qual assistiran, principalment, els ministres.

Amb la situació d’emergència climàtica actual, les pròximes COP esdevenen molt importants per tal que els països puguin establir acords i mesures per reconduir la situació.

A continuació trobareu un mapa interactiu amb totes les ubicacions de les passades edicions de la Conferència de les Parts. Cada punt té un petit text amb les conclusions més importants de totes les edicions passades.

Artículo anterior107 years later, 3000 meters lower
Artículo siguienteSe anuncia el estreno de la 2ª temporada de «La Casa Del Dragón»