La temporada 2023 de MotoGP: un recorregut amb molta història

Irene Lao, Ainhoa Martínez, Sandra Ortiz, Alba Ortega i Paula Ortega

Foto by Motorpasión. Francesco Bagnaia

El campionat de motociclisme, MotoGP, és la màxima categoria en l’àmbit del motociclisme de velocitat. Els seus orígens s’inicien en l’any 1949 quan es va fundar la Federació Internacional del Motociclisme (FIM). Però, no va ser fins al 2002, amb la introducció de les motos de cilindrada de 990 cc, quan es va convertir en el que coneixem ara.

Francesco Bagnaia, revalida el títol de campió del món

Aquest passat 26 d’octubre, s’ha finalitzat el gran premi del 2023 a València en el circuit Ricardo Tormo. El fi de la temporada, en què Francesco Bagnaia s’ha proclamat guanyador del món, és una bona ocasió per a recordar els resultats d’aquest any, a més de la història al darrere d’aquesta competició que ja compta amb setanta-quatre anys.

Actualment, són 20 grans premis els que completen el calendari, passant per països d’arreu del món. No tots aquests porten els mateixos anys formant part del recorregut, per tant, destacarem l’any en el qual va iniciar cada un dels circuits actuals i qui va ser el primer guanyador d’aquests, entre altres curiositats.

Artículo anteriorLa ruta de Don Quijote de la Mancha
Artículo siguienteFrancia gana por 2º año consecutivo Eurovisión Junior