Pexels

El campionat d’Espanya d’hamburgueses, ha destvetllat els guanyadors de 2023 entre els quals hi ha la “Emmy B” de Jenkin’s.

Aquest any la IV edició de “The Champions Burger” ha incorporat el caràcter internacional, ja que a l’octubre a Barcelona es va cercar la millor hamburguesa d’Europa, que va comptar amb la participació de 10 hamburgueseries procedents de diferents països europeus i de les “burgers” espanyoles classificades, segons els votants de la final que va tenir lloc a València.

En aquest link us adjuntem un mapa interactiu on podreu observar el recorregut que ha fet aquest torneig durant tot el 2023:

https://www.tripline.net/trip/The_champions_burger-20303401012210239842F6BD15627123

Coneix les diferents hamburgueseries, la seva localització i la carta de burgers que ofereixen

Entre la vintena d’hamburgueseries participants trobem un ampli ventall de sabors provinents de molts països diferents:

ASADO BURGERS

Lucien Gordon, propietari i chef, va obrir el primer restaurant “Asado Burgers” a Bristol, però més tard es va mudar amb la seva dona a Barcelona i van obrir dos més.

Aquest restaurant es caracteritza per fer les típiques hamburgueses tradicionals de manera molt elaborada. D’aquesta manera, combinen innovació i tradició. Les seves hamburgueses estan personalitzades, deixen escollir la mida i el sabor, i utilitzen ingredients locals.

Hamburguesa presentada al concurs: EL DON

  • INGREDIENTS: carn de vaca vella ecològica dry aged, cuinada al carbó, formatge cheddar, carn metxada fumada i maionesa d’all confitat.

JENKIN’S

Les seves hamburgueses segueixen l’estil americà, però els seus restaurants estan situats a València. Segueixen la filosofia del #slowfood i #slowlife, és a dir, menjar una hamburguesa d’una manera tranquil·la per poder tastar-la bé.

Jenkin’s acumula diversos premis: Millor hamburguesa d’Espanya 2022,  Millor hamburguesa de la Comunitat Valenciana 2023, Hamburguesa més venuda i més ben valorada del 2023 i, finalment, la Millor Hamburguesa d’Europa de 2023.

Hamburguesa presentada al concurs: EMMY-B

  • INGREDIENTS: 180 grams de Black Angus USA Prime, formatge cheddar madurat, bacó bits, ceba caramel·litzada, cogombret adobat USA i salsa coreana, tot això embolicat en una berlina amb glacejat de maple casolana.

GOTTAN

Aquest restaurant està especialitzat a buscar sempre nous sabors i estar tota l’estona en constant innovació.

El seu restaurant va néixer a Màlaga, però gràcies al seu èxit, ara també estan a Sevilla i Granada.

Gottan està molt present a les xarxes socials i tenen una secció «viatgera» on descobreixen nous sabors per incorporar-los a la carta i crear hamburgueses especials i limitades.

Hamburguesa presentada al concurs: MAMA EVA

  • INGREDIENTS: vaca dorada madurada amb cheddar fos, ceba macerada amb cervesa, ceba cruixent amb fum líquid, acompanyat de costelles de porc desossades, maionesa coreana i cogombre.

FOLKS

Aquesta hamburgueseria barcelonina aposta per un menjar i una decoració a l’estil americà. El seu local és petit i la seva principal característica és el “Take Away”. Aquest fet sembla agradar molt a la clientela, ja que combinen menjar ràpid amb menjar de qualitat.

Hamburguesa presentada al concurs: FOLKS 2.0

  • INGREDIENTS: 150g de carn, cansalada cruixent, ceba picada a la planxa i salsa folks amb pa de brioix.

LA BURGUESA

Aquesta hamburgueseria destaca que són especialistes a oferir moments de qualitat. Avui dia, tenen 6 restaurants i col·laboren amb el xef Paco Pérez que té una estrella Michelin.

Les seves carns estan lliures de conservants, colorants, sulfits o additius. Per a les persones veganes, tenen una alternativa amb una burger vegetal.

Tenen 6 restaurants repartits per Barcelona.

Hamburguesa presentada al concurs: SMOKEY

  • INGREDIENTS: pa de brioix artesanal, Doble Smash Burguer de vaca vella, cheddar curat, bacó fumat, patates palla i maionesa.

TIMESBURG

Aquesta cadena comença un petit restaurant a Barcelona l’any 2012, però el seu menjar de qualitat i el seu treball constant han fet que ara tinguin 11 restaurants a Barcelona, Badalona i Sant Cugat.

Aquest restaurant cuida tots els detalls i ofereixen una carta molt variada. Treballen amb ingredients frescos i naturals.

Hamburguesa presentada al concurs: La Jack Bacon Fest

  • INGREDIENTS: boví de la Cerdanya, formatge Monterey Jack, triple slice de bacó fumat, ceba glacejada a baixa temperatura, maionesa de bacó i enciam a la francesa, en pa Air.

THE RANCH SMOKEHOUSE

La cuina d’aquest local està formada per dos germans que han estat diverses vegades per Amèrica per perfeccionar les seves habilitats com a xefs. La seva especialitat és la carn a la barbacoa, tret que els caracteritza entre les diferents hamburgueseries de Barcelona, on tenen el seu local. .

El seu menjar agrada a tota mena d’edat i tenen 19 hamburgueses diferents.

La seva hamburguesa ha guanyat el Tercer Millor Hamburguesa d’Europa 2023.

Hamburguesa presentada al concurs: All Star Franklin

  • INGREDIENTS: Carn de txuleta madurada, brisket de boví usda prime fumada 24h, cheddar, bacó caramel·litzat en xarop d’auró, salsa franklin, melmelada de bacó fumat i ceba fregida bbq.

DJANGO GASTROBAR

Un restaurant localitzat a Andorra ideal per dinars i sopar. Els seus comensals destaquen la seva amabilitat i la bona qualitat de menjar.

Hamburguesa presentada al concurs: Argenta

  • INGREDIENTS: 180 grs Black Angus fumat, provolone grill, fondue de porro caramelitzat, pa de brioix i cremós de Chimichurri.

TORRIKO STREATBAR

Torriko va néixer a Alacant de la inquietud d’una ànima viatgera i creativa l’any 2017. Amb la necessitat d’expressar a través de la cuina els sabors, les experiències i les cultures d’altres països sense oblidar les seves arrels. Treballen amb productes frescos de temporada, barrejant amb la tradició i les últimes tendències del Street food de cada racó del món. 

Al 2020 van haver de reinventar-se degut a la pandèmia i van buscar una alternativa creativa als serveis de restauració. D’aquesta manera van decidir crear Torriko Away on l’essència de la cuina pertany als carrers. Ara poden estar allà on el client els necessiti: bodes, festivals, events de Foodtruck, entre d’altres.

Recentment han participat en el concurs The Champions Burger i al seu canal de YouTube expliquen com han viscut l’experiència.  

Hamburguesa presentada al concurs: Katsu Oklahoma Sando

  • INGREDIENTS: Sándwich Japo-americà amb carn de vaca Wagyu i Black Angus, ceba caramelitzada, formatge cheddar i salsa secreta Oklahoma. 
  • Hi ha opció sense gluten i vegetariana

EL TARANTÍN CHIFLADO

Es tracta d’una hamburguesería que ofereix una experiència única als seus clients, on es pot trobar en un mateix lloc el tracte alegre, esbojarrat i divertit així com “foodporn” d’un altre nivell. Segons diuen, una combinació perfecta.  

El seu esperit els porta a creure que menjar bé mentre ho passes bé és molt millor que només menjar bé. Per aquest mateix motiu, s’esforcen dia a dia en transmetre la seva personalitat única que surt d’allò comú (plena de riures, bogeries i diversió a punta pala) en tots els punts de contacte amb els clients (atenció, decoració, carta, menjar i música). Perquè segons diuen, una burguer bona va molt més enllà de la carn i el pa. 

L’any 2015 viatgen de Venezuela cap a Espanya, concretament aterren a València. Arriben amb gana, però amb l’alegria que sempre els ha caracteritzat i just aquesta gana i aquesta alegria va ser el que els va portar a aventurar-se en una bogeria que alguns s’atreveixen a dir emprenedoria, dins d’un mercat desconegut totalment per a ells: l’hostaleria. D’aquesta manera van llogar un petit bar a Benicalp (valencia) on poc a poc i amb molt d’esforç van anar adquirint experiència i coneixement. 

Al 2017 van entendre que el que volien els seus clients era qualitat i diversió en un mateix lloc i per tant, es van tirar a la piscina i van decidir donar el següent pas: mudar-se a un local menys cutre i donar vida a “El Tarantín Chiflado” on poder oferir a la gent una experiència única amb el tracte alegre, esbojarrat i divertit que els caracteritza i unes hamburgueses d’un altre nivell. 

Al 2019, ja segurs del que feien van fer un salt a un local més representatiu i digne de la bogeria que buscaven, on encara segueixen escrivint la seva història tot i haver sobreviscut a una pandèmia i a mil obstacles més. 

Hamburguesa presentada al concurs: LA BICHOTA

  • 3a millor burguer d’Espanya 2023
  • INGREDIENTS: bomba de formatge fumat fregit amb pickles caramelitzats en salsa japonesa sobre vaca madurada amb cheddar fos i una dosis extra de la seva salsa Gucci. 
  • Hi ha opció vegetariana

LA MURALLA

Aquesta coneguda hamburgueseria va començar la seva trajectòria a Castelló en un petit local situat a Almenara. Anys desprès, amb molt d’esforç i sacrifici van aconseguir obrir dos recintes més, un a Villareal i l’altre a la Vall d’Uxó.

Hamburguesa presentada al concurs: PRYNGLES’S

  • 1ª millor burguer d’Espanya 2023
  • 2ª millor burguer d’Europa 2023
  • INGREDIENTS: carn dry aged 45 dies, formatge cheddar vintage, bacó, patates palla i crema Pryngles’s
  • Hi ha opció vegana

UMBRELLA SOCIEDAD DE HAMBURGUESAS

L’equip d’Umbrella es tan conegut que la seva bona fama, així com la qualitat dels seus productes els ha permès obrir diversos locals a Alacant, Múrcia, Benidorm, Madrid i San Vicente de Raspeig.

Hamburguesa presentada al concurs: KALIFORNIA

  • INGREDIENTS: doble vedella smash, salsa Brad Pitt, formatge cheddar, salsa equis, melmelada agredolça de ceba i bacó fumat en fusta de pomera. 
  • Hi ha la versió sense gluten

VACARNAL

Especialistes en l’elaboració i fumat de talls de carn i la producció d’hamburgueses premium, amb el seu petit local situat a Madrid, busquen oferir propostes gastronòmiques úniques i satisfer els paladars més exigents. 

La sostenibilitat en la criança i el maneig adequat dels recursos naturals és un dels seus majors propòsits. Per aquest mateix motiu se centren en la criança pròpia d’una raça específica per tal de poder aprofitar totes les seves característiques genètiques úniques i adaptar-les a l’entorn específic. D’aquesta manera aposten per una cadena de subministrament transparent i una ética que els apropi a un sistema alimentari més sostenible on la qualitat del producte i el respecte pel medi ambient vagin de la mà.  Utilitzen carn de Madrid com a producte de proximitat amb l’objectiu de ser el més sostenibles possible.

Hamburguesa presentada al concurs: LA BIG BAN

  • INGREDIENTS: 200 grams de Black Angus 100% de Madrid, Pulled pork fumat a baixa temperatura, salsa cheddar, sucòs bacó de Jarrete fumat, ceba cruixent acompanyada amb un toc de salsa Barbacoa.

RANCHO DE SANTA ÁFRICA

Amb més de 15 anys d’experiència en el sector de l’hostaleria, es decanten per obrir una hamburgueseria al centre de Madrid i crear d’aquesta manera un concepte gastronòmic elaborat amb segell propi i centrat en la qualitat del producte. A més a més, totes les seves carns es fan a la brasa (barrejant carbó i llenya) per tal de donar un toc característic que han après dels seus viatges a USa i en especial, dels restaurants més autèntics de Brooklyn.

Hamburguesa presentada al concurs: LA CHILINDRINA

  • INGREDIENTS: pa de brioix de la casa, melmelada de botifarra, carn de vaca rossa gallega amb 30 dies de maduració, salsa mango chili, ceba cruixent i formatge cheddar.

FESTÍN

Quan el camí de l’entrepà i la hamburguesa sembla esgotat, el Festín inicia una proposta que ens fa retrobar-nos amb l’alta gastronomia i recordar que les hamburgueses i els entrepans també poden entrar en aquesta categoria.  En un lloc discret de Barcelona situat en un carreró del Borne profund i en plena pandèmia, quatre socis (tres argentins i un brasiler) van decidir obrir el Festín. Amb poca experiència en la cuina van decidir iniciar-se en el mon de l’hamburguesa centrant-se en la manera típica de cuinar a Argentina. D’aquesta manera han donat vida a la ciutat de Barcelona per fer demostrar que hi ha descobriments en els llocs més discrets i que la gastronomia d’alta qualitat també té cabuda en espais tan petits com és entre dos pans. 

Hamburguesa presentada al concurs: CUCHILLERA

  • INGREDIENTS: Pa de patata elaborat en festín, doble smashed burger del seu blend, formatge americà, bacó bitsmarinat en whisky, ceba blanca i salsa burguer de la casa.

MOFLETE

Aquesta característica hamburgueseria neix de l’amistat de tres amics i socis. El seu objectiu va estar clar des del primer moment: portar les hamurgueses a un altre nivell u tilitzant les millors receptes i premiant la qualitat dles ingresdients. En un principi inicien la seva història en el món de les hamburgueses a València, però actualment també tenen un restaurant a Cuenca.

Hamburguesa presentada al concurs: RYAN MOTAIS

  • INGREDIENTS: carn dry aged madurada en 50 dies, salsa Valencia B&T, cheddar fumat, cheddar vermell, ceba caramelitzada i melmelada de bacó.

DOUBLE BIÈRE

Hamburgueseria localitzada a Mataró, però d’arrels veneçolanes. Inspirats per la gastronomia belga, sobretot en la cervesa i les patates fregides, decideixen portar aquesta màgia, com ho anomenen ells, als seus plats i crear una experiència que combina el millor de tots dos mons, acompanyat de les seves arrels veneçolanes, que aporten un toc d’autenticitat. 

A la pàgina web del restaurant es poden trobar imatges i videos de Youtube, on els creadors del restaurant comparteixen els seus viatges a l’estranger, descobrint nova gastronomia. 

Hamburguesa presentada al concurs: BEER BURGER

  • INGREDIENTS: Pa semi brioix, confitura de figues, bacó fumat en llenya de taronger, 160 g de vedella vella madurada 50 dies, formatge havarti, ceba a la cervesa, cogombrets, brètzel i allioli verd trufat.
  • Hi ha opció vegana i sense gluten.

TEPUY BURGER

Hamburgueseria d’Alacant que defensa que el secret d’un bon menjar està en utilitzar procediments casolans i a preparar tot al moment, evitant tècniques que afectin el sabor i propietats del menjar. El seu objectiu és allunyar les hamburgueses de menjar de ferralla, trencar amb aquest procés industrial, i apropar-les a la idea de menjar casolà. 

Tal com explica un dels cuiners, des del principi s’ha volgut ensenyar els sabors caribenys de la seva terra a tots els comensals, presentant un concepte de fusió on es preparen plats típics de la gastronomia caribenya, com les Arepes i els Tequeños, però també afegint en altres productes més típics, com ara l’hamburguesa, els sabors més autèntics del carib, fent ús de fruites tropicals, incorporant matisos frescos, dolços i picants.

 Hamburguesa presentada al concurs: RABIOSA

  • INGREDIENTS: Carn Dry Aged madurada 45 dies, cremós formatge de provolone, cruixent de bacó fumat. Servida en dues meitats banyades en salsa cheddar i cobertes amb Doritos Tex Mex i Takis formatge volcano.

RICO

Rico Burguer és una pizzeria i hamburgueseria d’un poble d’Almeria, tot i que a través d’Instagram informen que obriran un nou local a Almeria capital.

Hamburguesa presentada al concurs: TRUFADA

  • INGREDIENTS: Blend especial de vedella frisona, escames de formatge parmesà, bacó fumat, salsa de rovell d’ou casolana i salsa de maionesa trufada casolana.

CIRCO

Circo és una franquícia de restaurants situats a València, Alacant i Múrcia. Aquests restaurants t’ofereixen anar recollint una sèrie de moneda, anomenades ‘’millas cosmicas’’, per cada comanda, i a mesura que els clients les van acumulant els van oferint regals, com ara entrants del restaurant. 

Hamburguesa presentada al concurs: LA ASPIRANTE

  • INGREDIENTS: 200 g de chuletón de vaca vella madurada més de 45 dies, provolone fos, pulled pork, melmelada de jalapeños, ceba i maionesa de chimichurri.

ANTIGA

Antiga és una cerveseria que ofereix cervesa artesanal per degustar, acompanyada d’hamburgueses elaborades. Tant la cerveseria com la fàbrica de cervesa Antiga es troben a València, a Benimaclet. 

Hamburguesa presentada al concurs: ANTIGA BURGUER

  • INGREDIENTS: Broix de mantega, carn madurada més de 45 dies, cecina de vaca de Lleó D.O., formatge gouda curat i salsa de trufa. 

KNIFETOWN BURGERS

Knifetown Burguer és una hamburgueseria sueca, situada a Knvista, que es dedica, com diuen ells, a fer hamburgueses a l’estil americà. 

Hamburguesa presentada al concurs: SMOKY BACON JAM BURGUER

  • INGREDIENTS: Maionesa de Chipotle amb all rostit, ceba morada, 2 smash burguers, cheddar, pebrot vermell adobat i melmelada de cansalada.

BULLGUER

Van obrir el seu primer restaurant l’any 2015 i avui dia ja en tenen al voltant de 30 al Brasil, i recentment han obert el seu primer fora del país, a Portugal. El mateix any que van començar el Bullguer va ser premiat com a millor «Bom e Barato» per la versió São Paulo Comer i Beber i la primera col·locada en el rànquing de l’hamburguesa del viatge i el turisme. L’èxit de la crítica va ser confirmat pel públic: al mes, es van atendre 137 000 clients i es van vendre més de 186 000 hamburgueses –que van batre els 2,3 milions de sandvitxos a l’any–, la qual cosa va impulsar la ràpida expansió del Bullguer, mantenint el seu patró de qualitat. Amb 30 unitats en funcionament a São Paulo capital, interior, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Brasília, Santos i Portugal, el Bullguer és resultat de la societat de tres joves emprenedors.

Hamburguesa presentada al concurs: LUMBERJACK

  • INGREDIENTS: Pa de brioix, carn de vedella black angus, formatge cheddar blanc, adobats dolços i la seva salsa artesana bullguer.
Artículo anterior24 dies seguint l’estrella: el viatge dels Reis Mags a Betlem
Artículo siguienteFernando Alonso, toda una vida ligado a la Fórmula 1