Encara que l’OMS justifiqui que només és necessari portar mascareta si es té contacte amb algú que hagi pogut estar contagiat, els treballadors no se senten gens segurs en el seu lloc de treball.

PAULA MONTALVO, estudiante de tercer de Periodisme

Comissions Obreres es dirigeixen al gerent, responsable de departaments i el responsable de prevenció amb missatges com aquest, que evidencien la mancança de mascaretes i guants per als treballadors:

«Buenos días,

Una vez más comunico la falta de mascarillas y guantes para aquellos trabajadores que lo soliciten tal como se había quedado. Me puse en contacto con vosotros para reunirnos y tratar este tema que no se está tratando con la sensibilidad que la sección de CCOO considera que se debe tratar. Aún no he recibido respuesta por parte de NADIE.Solicitamos que nos indiquéis de que stock se dispone en la base. También solicitamos que se comunique a quien corresponda el reponer el jabón en los lavabos de control presencia, para poder aplicar las recomendaciones que ha facilitado la empresa.»

Cartell informatiu sobre com rentar-se les mans (Paula Montalvo)

Desde la CCOO han dit als treballadors que portin les seves pròpies mascaretes. A més, la plantilla ha estat molt reduïda per les cancel·lacions de vols i molts dels contractats temporalment, donat aquestes anul·lacions aèries, han estat obligades a agafar vacances. Tot això, ho han de fer perquè amb les pèrdues ocasionades, les empreses no perdin tants diners perquè estava previst que el PIB respecte als vols a nivell mundial creixes un 1,8% i a avui dia s’estan donant pèrdues al voltant de l’1%. Vueling, Iberia o Eurowings encara tenir el vol completament buit estan obligades a volar per a no perdre el seu lloc a l’aeroport i no perdre el seu paper dins l’oligopoli. 

Empreses com Grandfords estan començant a restringir els passatgers per vol i dins de cada avió només hi poden viatjar com a màxim 38 passatgers per a poder tenir-los distribuïts a un mínim a 1,5 m entre ells, per a protegir els col·lectius que puguin patir alguna patologia respiratòria. A més apareixen imatges per com prevenir el contagi en un lloc tan susceptible com és l’aeroport. La situació empitjora perquè la gent té por a volar i les fronteres s’estan tancant i s’estan donant casos de repatriació perquè no se’ls està deixant tornar.

 

Artículo anteriorLa Canadenca, una vaga que va canviar les relacions laborals
Artículo siguienteEls hotels de Barcelona anuncien acomiadaments massius