La Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB ha volgut reconèixer a la periodista amb el Premi Ítaca, per la seva trajectòria en la XI edició de La aventura de vivir (y contarlo)

Víctor Bagué, Joel Benito, Oriol Burns, Joan Colominas i Carles Couso

La periodista Rosa María Calaf (77) ha rebut avui 21 de novembre el reconeixement “Premi Ítaca 2022: Una vida d’aventura periodística”. El premi l’atorga el Gabinet de Comunicació i Educació i el Màster de Periodisme de Viatges del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Amb l’entrega del guardó, el Gabinet de Comunicació i Educació ha volgut reconèixer a Calaf per la seva trajectòria. Com a periodista, ha fet corresponsal de RTVE en Moscú, Hong Kong, Roma, Nova York, Pequín o Buenos Aires. En la seva carrera, que s’ha prolongat durant més de quatre dècades, Calaf ha estat en més de 180 països.

Santiago Tejedor (docent de la Facultat) i Enric Marín (degà de la FCC UAB) han volgut destacar la figura d’una de les primeres periodistes de RTVE. Ha estat pionera en unitats mòbils de ràdio a Barcelona i de les primeres dones corresponsals en televisió. Calaf, a l’inici del seu discurs, ha destacat la funció del bon periodista.

El periodista mai ha de ser protagonista, no és més que un testimoni.

Rosa María Calaf

El Premi Ítaca és un guardó que en els últims anys ha estat entregat a diferents figures rellevants del periodisme com Miguel de la Quadra-Salcedo (2007), Sebastião Salgado (2014), Jordi Évole (2017), Pepa Roma (2018), Martín Caparrós (2019), i ara Rosa Maria Calaf (2022). 

Segueix en directe l’acte d’entrega del premi «Ítaca 2022» dins la Jornada de Comunicació, Viatges i Aventures.

Artículo anteriorRosa María Calaf, Premio Ítaca 2022
Artículo siguiente🔴Directe: Miguel Ángel Tobias, ponent de la jornada de «Comunicació, viatges i aventures»